Zdravá pochúťka, ktorá uspokojí vaše chute na sladké a do tela doplní aj slušné množstvo proteínov a vápnika.
INGREDIENCIA
- 500 g jemného mäkkého tvarohu
- 250 ml kyslej smotany (prípadne gréckeho jogurtu)
- 1 balenie vanilkového cukru
- 10 datlí
- 1 lyžička kakaa
- 100 g 70 % horkej čokolády (cca 15 – 20 g si odložte na nastrúhanie, poslúži na posypanie termixu)
POSTUP
- Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli.
- Datle zalejte horúcou vodou a nechajte ich cca 30 minút zmäknúť.
- Potom ich sceďte a spolu s vanilkovým cukrom rozmixujte ručným mixérom na hladkú kašu.
- Tvaroh utrite s datľovou kašou, pridajte kyslú smotanu, opäť premiešajte a potom pomocou metličky primiešajte horkú čokoládu.
- Pokiaľ by bol krém málo sladký, môžete pridať malé množstvo cukru.
- Krém nalejte do sklenených pohárov, nahrubo nasekajte alebo nastrúhajte horkú čokoládu a krém posypte.
- Nechajte minimálne 3 hodiny chladiť v chladničke.