Domáci čokoládový termix

Domáci čokoládový termix

Zdravá pochúťka, ktorá uspokojí vaše chute na sladké a do tela doplní aj slušné množstvo proteínov a vápnika.

INGREDIENCIA

  • 500 g jemného mäkkého tvarohu
  • 250 ml kyslej smotany (prípadne gréckeho jogurtu)
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 10 datlí
  • 1 lyžička kakaa
  • 100 g 70 % horkej čokolády (cca 15 – 20 g si odložte na nastrúhanie, poslúži na posypanie termixu)

POSTUP

  • Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli.
  • Datle zalejte horúcou vodou a nechajte ich cca 30 minút zmäknúť.
  • Potom ich sceďte a spolu s vanilkovým cukrom rozmixujte ručným mixérom na hladkú kašu.
  • Tvaroh utrite s datľovou kašou, pridajte kyslú smotanu, opäť premiešajte a potom pomocou metličky primiešajte horkú čokoládu.
  • Pokiaľ by bol krém málo sladký, môžete pridať malé množstvo cukru.
  • Krém nalejte do sklenených pohárov, nahrubo nasekajte alebo nastrúhajte horkú čokoládu a krém posypte.
  • Nechajte minimálne 3 hodiny chladiť v chladničke.
Termíx z čokolády v pohároch, ozdobený nakrájanou čokoládou.
www.recepty.cvicte.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.