Nič sa nevyrovná doma robeným veciam. A o to viac to platí o varení. Vyskúšajte s nami tento nefalšovaný recept a len si potvrdíte to, čo už dávno viete. Nad doma uvarené jedlo jednoducho nie je.
Čo budeme potrebovať
Na šalát
- 20 g masla
- 4 lyžice olivového oleja
- 2 stredné sladké jablká (nakrájané na väčšie polmesiačiky)
- 1 veľkú bagetu
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g hermelínu (nakrájaný na trojuholníky)
- 4 hrnčeky baby špenátu
Na dresing
- 2 lyžice jablčného octu
- 2 lyžičky medu
- 60 ml olivového oleja
Postup
- Predhrejeme si rúru na vysokú teplotu (200 stupňov) a zapneme na funkciu grilu
- Veľkú panvicu rozohrejeme na strednú teplotu
- Potom na nej necháme rozpustiť maslo a 2 lyžice olivového oleja
- Pridáme očistené a nakrájané jablká
- Jablká varíme po dobu cca 5 minút, kým ľahko neskaramelizujú
- Dáme ich bokom
- V malej miske si zmiešame prelisovaný cesnak so zvyšnými 2 lyžicami olivového oleja
- Bagetu nakrájanú na plátky (alebo aj v celku) potrieme zmesou
- Potretú bagetu umiestnime do rúry a pečieme, kým nezozlátne
- Na dresing si zmiešame všetky ingrediencie dohromady
- Poriadne suroviny premiešame, aby sa spojili
- Vo veľkej mise spolu zmiešame baby špenát, jablko, dresing
- Na tanier potom umiestnime šalát, navrch naukladáme kúsky hermelínu a pridáme cesnakovú bagetu
Ak vám vaša záhradka tento rok vydala veľké množstvo jahôd, tak vyskúšajte jeden z týchto rýchlych receptov na dezert panna cotta .