Domáci hermelínový šalát

Domáci hermelínový šalát

Nič sa nevyrovná doma robeným veciam. A o to viac to platí o varení. Vyskúšajte s nami tento nefalšovaný recept a len si potvrdíte to, čo už dávno viete. Nad doma uvarené jedlo jednoducho nie je.

Čo budeme potrebovať

Na šalát

  1. 20 g masla
  2. 4 lyžice olivového oleja
  3. 2 stredné sladké jablká (nakrájané na väčšie polmesiačiky)
  4. 1 veľkú bagetu
  5. 2 strúčiky cesnaku
  6. 200 g hermelínu (nakrájaný na trojuholníky)
  7. 4 hrnčeky baby špenátu

Na dresing

  1. 2 lyžice jablčného octu
  2. 2 lyžičky medu
  3. 60 ml olivového oleja

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na vysokú teplotu (200 stupňov) a zapneme na funkciu grilu
  2. Veľkú panvicu rozohrejeme na strednú teplotu
  3. Potom na nej necháme rozpustiť maslo a 2 lyžice olivového oleja
  4. Pridáme očistené a nakrájané jablká
  5. Jablká varíme po dobu cca 5 minút, kým ľahko neskaramelizujú
  6. Dáme ich bokom
  7. V malej miske si zmiešame prelisovaný cesnak so zvyšnými 2 lyžicami olivového oleja
  8. Bagetu nakrájanú na plátky (alebo aj v celku) potrieme zmesou
  9. Potretú bagetu umiestnime do rúry a pečieme, kým nezozlátne
  10. Na dresing si zmiešame všetky ingrediencie dohromady
  11. Poriadne suroviny premiešame, aby sa spojili
  12. Vo veľkej mise spolu zmiešame baby špenát, jablko, dresing
  13. Na tanier potom umiestnime šalát, navrch naukladáme kúsky hermelínu a pridáme cesnakovú bagetu
Rozpustený hermelín na šaláte z rukoly, paradajkou a cesnakovým chlebom.
Zdroj: busyinbrooklyn.com

Ak vám vaša záhradka tento rok vydala veľké množstvo jahôd, tak vyskúšajte jeden z týchto rýchlych receptov na dezert panna cotta .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.