Domáci hovädzí hamburger

Domáci hovädzí hamburger

Vyskúšajte tento recept na najlepšie dokonale korenené a šťavnaté hamburgery. Navyše na ne potrebujete len pár ingrediencií!

Ingrediencie

  • 700 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 1 a 1/2 lyžičky koreniacej soli
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 4 plátky syra (voliteľne)
  • 4 žemle na hamburgery
  • voliteľne: šalát, paradajka, cibuľa, uhorky, kečup, horčica, majonéza atď.

Postup

  • Predhrejte gril na 190 stupňov Celzia.
  • Do veľkej misy pridajte hovädzie mäso.
  • Pridajte worcesterskou omáčkou, koreniacu soľ, sušený cesnak a korenie.
  • Pomocou rúk premiešajte ingrediencie, kým sa nespoja.
  • Mäsovú zmes rozdeľte na štvrtiny.
  • Vezmite ¼ mäsovej zmesi a rukami ju roztlačte do tvaru hamburgerovej placky s hrúbkou asi 2 cm.
  • Uprostred placky urobte zárez, aby ste pri grilovaní zabránili vydutiu uprostred hamburgera.
  • Opakujte so zvyšnou mäsovou zmesou a vytvorte 4 burgre.
  • Umiestnite burgre na gril.
  • Grilujte 4-5 minút z jednej strany.
  • Otočte hamburgery a grilujte ďalších 4–5 minút.
  • Pokiaľ pridávate syr, položte plátok syra na každú mäsovú placku asi 1 minútu pred zložením burgerov z grilu, aby sa syr mohol rozpustiť.
  • Mäso podávajte na hamburgerových žemliach s voliteľným toppingom.
Burger plnený mletým hovädzím mäsom a zeleninou.
www.thewholesomedish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.