Vyskúšajte tento recept na najlepšie dokonale korenené a šťavnaté hamburgery. Navyše na ne potrebujete len pár ingrediencií!
Ingrediencie
- 700 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 1 a 1/2 lyžičky koreniacej soli
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 4 plátky syra (voliteľne)
- 4 žemle na hamburgery
- voliteľne: šalát, paradajka, cibuľa, uhorky, kečup, horčica, majonéza atď.
Postup
- Predhrejte gril na 190 stupňov Celzia.
- Do veľkej misy pridajte hovädzie mäso.
- Pridajte worcesterskou omáčkou, koreniacu soľ, sušený cesnak a korenie.
- Pomocou rúk premiešajte ingrediencie, kým sa nespoja.
- Mäsovú zmes rozdeľte na štvrtiny.
- Vezmite ¼ mäsovej zmesi a rukami ju roztlačte do tvaru hamburgerovej placky s hrúbkou asi 2 cm.
- Uprostred placky urobte zárez, aby ste pri grilovaní zabránili vydutiu uprostred hamburgera.
- Opakujte so zvyšnou mäsovou zmesou a vytvorte 4 burgre.
- Umiestnite burgre na gril.
- Grilujte 4-5 minút z jednej strany.
- Otočte hamburgery a grilujte ďalších 4–5 minút.
- Pokiaľ pridávate syr, položte plátok syra na každú mäsovú placku asi 1 minútu pred zložením burgerov z grilu, aby sa syr mohol rozpustiť.
- Mäso podávajte na hamburgerových žemliach s voliteľným toppingom.