Domáci jablkový džús

Domáci jablkový džús

O jablkách sa hovorí, že sú elixírom mladosti, ale aj šťavnatou lekárňou. Hodí sa na mušty, džemy, kompóty, čaje av neposlednom rade aj do džúsov. Viete o niečom lahodnejšom ako je čerstvý jablkový džús, navyše vyrobený doma?

Ingrediencie

  • 200 g cukru krupica
  • 1,5 – 2 kg jabĺk
  • 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej
  • minerálna či stolová voda na riedenie

Postup

  1. Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov, stopiek a prípadných nedokonalostí (tzv. bubák atď.).
  2. Potom ich nakrájame na drobné kúsky, vložíme do hrnca a zalejeme vodou.
  3. Nemusí jej byť veľa, aby jablká zbytočne neplávali.
  4. Na strednom ohni necháme dusiť domäkka a hneď potom rozmixujeme, ideálne tyčovým mixérom.
  5. Rozmixované jablká dáme na sito a ešte prepasírujeme.
  6. Do nádoby k prepasírovaným jablkám prisypeme cukor, kyselinu citrónovú a dôkladne premiešame, aby sa všetko rozpustilo.
  7. Pokiaľ sa vám bude zdať džús málo sladký či kyslý, dochuťte ho cukrom alebo kyselinou.
  8. Akonáhle máme hotovo, čo znamená rozmiešané, naplníme džús do fliaš, ktoré musíme naozaj starostlivo uzavrieť a vložíme ich do hrnca.
  9. Zalejeme teplou vodou a 20 minút sterilizujeme.
  10. Pokiaľ máte hrniec na zaváranie, použite ho.
  11. Predtým, než budeme jablkový džús podávať, musíme ho ešte zriediť minerálnou alebo stolovou vodou.
  12. Množstvo je individuálne, podľa toho, aký silný má džús byť.
Džús z jabĺk naliaty v pohári, ktorý je položený vedľa čerstvých jabĺk.
www.minnetonkaorchards.com

Máte doma jablká a neviete čo s nimi? Alebo máte chuť upiecť si niečo ku káve? Vybrali sme pre vás tie najlepšie recepty na jablčnú buchtu , ktorú zvládnete upiecť, aj keď v pečení nie ste úplne zbehlí.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.