Domáci jahodový sirup

Domáci jahodový sirup

Čerstvý sirup z jahôd je jednou z najlepších poliev na palacinky!

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg čerstvých jahôd, olúpaných a nakrájaných na malé kocky
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 80 g kryštálového cukru
  • 60 ml vody
  • 10 g kukuričného škrobu

Postup

  • V strednom hrnci priveďte jahody, citrónovú šťavu, cukor a 2 lyžice vody do varu na stredne vysokú teplotu a často miešajte.
  • Mierne znížte teplotu a nechajte variť, kým sa neuvoľní šťava a jahody nezmäknú, asi 5-6 minút za občasného miešania.
  • V malej miske rozšľahajte zvyšné 2 lyžice vody a kukuričný škrob do hladka.
  • Nalejte zmes kukuričného škrobu do jahodovej zmesi a za stáleho miešania varte 1 minútu.
  • Odstráňte z platne a nechajte mierne vychladnúť.
  • Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke po dobu až 3 dní.

S domácim sirupom skvele chutí aj táto jahodová panna cotta , skúste ju podľa nás!

Pohár plný tekutého sirupu na paliačinky.
Zdroj: theflourhandprint.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.