Čerstvý sirup z jahôd je jednou z najlepších poliev na palacinky!
Čo budeme potrebovať
- 1 kg čerstvých jahôd, olúpaných a nakrájaných na malé kocky
- 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
- 80 g kryštálového cukru
- 60 ml vody
- 10 g kukuričného škrobu
Postup
- V strednom hrnci priveďte jahody, citrónovú šťavu, cukor a 2 lyžice vody do varu na stredne vysokú teplotu a často miešajte.
- Mierne znížte teplotu a nechajte variť, kým sa neuvoľní šťava a jahody nezmäknú, asi 5-6 minút za občasného miešania.
- V malej miske rozšľahajte zvyšné 2 lyžice vody a kukuričný škrob do hladka.
- Nalejte zmes kukuričného škrobu do jahodovej zmesi a za stáleho miešania varte 1 minútu.
- Odstráňte z platne a nechajte mierne vychladnúť.
- Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke po dobu až 3 dní.
S domácim sirupom skvele chutí aj táto jahodová panna cotta , skúste ju podľa nás!