Domáci jogurt z jogurtovača

Domáci jogurt z jogurtovača

Domáci jogurt pripravený v elektrickom jogurtovači je nielen jednoduché vyrobiť, ale je aj lepšie pre vás a životné prostredie. Môžete si vybrať ingrediencie, druh mlieka a príchute tak, aby čo najviac vyhovovali vášmu maškrtnému jazýčku.

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica bieleho jogurtu alebo 1 polievková lyžica jogurtových kultúr
  • 1 liter bežného alebo 2% mlieka

Postup

  1. Mlieko zahrievajte na stredne nízkom plameni, kým sa okolo okraja neobjavia bublinky az povrchu nebude stúpať para.
  2. Odstráňte hrniec z ohňa a dajte dovnútra teplomer.
  3. Keď teplota dosiahne 43-46º C, pridajte jogurtové kultúry alebo lyžicu jogurtu do jedného z pohárov.
  4. Pridajte trochu ohriateho mlieka a poriadne premiešajte.
  5. Zmes po troškách nalievajte späť do hrnca a dobre premiešajte.
  6. Rozlejte mlieko do 8 pohárov, pevne zakryte viečkami a vložte poháre do jogurtovača.
  7. Ďalej postupujte podľa pokynov vášho jogurtovača.
  8. Výroba jogurtu bude trvať 6-10 hodín v závislosti od požadovanej kyslosti a hustote.
  9. Po dokončení nechajte poháre pred konzumáciou niekoľko hodín vychladiť v chladničke.
  10. Jogurt môžete uchovávať v chladničke až 2 týždne.
Biely jogurt z jogurtovača servírovaný v pohároch.
www.frenchwomendontgetfat.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.