Čo tak dať si kebab?
A čo si ho takto pripraviť priamo doma?
Áno aj vy si môžete túto dobrotu pripraviť vo vašej kuchyni a rozdiel medzi kupovaným bude iba v tom, že bude uvarený s láskou az tých najlepších ingrediencií.
Poďme si predstaviť tie najlepšie recepty na domáci kebab.
Naše recepty
Stroje na domáci kebab
Dnes sú na trhu elektroniky najrôznejšie vymoženosti. Nemusíte ani vlastniť bistro či reštauráciu predávajúci kebab. Stačí si zaobstarať elektrický gril na grilovanie mäsa z pohodlia domova. Vďaka tomuto prístroju si budete môcť grilované mäso všetkého druhu dopriať po celý rok.
Inšpirujte sa, ako správne grilovať , akú marinádu použiť, aké prílohy alebo omáčky sú tie najlepšie.
Pre inšpiráciu pri výbere toho ideálneho grilu pre vás nasledujte hodnotenie najlepších elektrických shashlibnit s. Iste vás nadchnú a vy si budete grilované pokrmy dopriavať ako len chcete.
A ako vlastne vznikol kebab?
História kebabu sa datuje v Turecku, odkiaľ sú prvé zmienky o tomto pokrme. Pôvodne sa kebab pripravoval pečením mäsa na horizontálnom grile, neskôr sa mäso vrstvilo na ražeň.
Neskôr po 25 rokoch vznikol názov kebab, tentoraz v meste Bursa, kde istý mäsiar spracoval jahňacie mäso na mleté a potom ho navrstvil medzi plátkami mäsa. Po jeho ugrilovaní ho podával s jogurtom a maslíčkom na chlebových plackách. Práve v Burse vznikol názov döner kebab.