Chystáte sviatočnú či len slávnostnú hostinu a premýšľate, čím svojich hostí prekvapiť? Potom rozhodne skúste recepty na domáceho kohúta.
Je to ten druh mäsa, ktorý človek chystá raz za čas, ale keď sa to urobí správne, je výsledný pokrm úplne vynikajúci.
Máme pre vás niekoľko zaujímavých lahôdok, ktoré rozhodne stoja za to ochutnať. Uvidíte, ktorá receptúra vám napokon bude vyhovovať najviac.
Potešte svojich blízkych a pripravte im niečo zvláštne, čo s chuťou ochutnáte spoločne s nimi.
Naše recepty
Tip: A čo napríklad kohút pečený v rúre so zeleninou? Prečo ho neskúsiť.
Čo budete potrebovať:
1 varený kohút nakrájaný na porcie, 2 cibule nakrájané na väčšie kocky, 3 olúpané a nahrubo nakrájané mrkvy, 3 stonky rapíkatého zeleru nasekaného na stredne veľké kúsky, 3 strúčiky cesnaku, 2 – 3 panák koňaku a 3 vetvičky tymiánu.
Ako na to:
Kohúta zo všetkých strán osolíte a okoreníme. Do vysokého pekáča dajte všetku zeleninu, pokvapkajte trochou olivového oleja, osoľte, okoreňte, premiešajte a potom na zeleninu položte všetky porcie kohúta.
Prelejte ho koňakom, pridajte vetvičky tymiánu, zakryte pokrievkou a vložte do rúry predhriatej na 220 stupňov. Nechajte piecť po dobu 90 minút. Servírujte aj s pečenou zeleninou.