Domáci ríbezľový džem

Domáci ríbezľový džem

Pripravte si doma lahodný džem z červených ríbezlí, ktorý má krásne žiarivú farbu a chutí úplne božsky!

Ingrediencie asi na 6 menších pohárov

  • 1 kg červených ríbezlí
  • 0,5 kg cukru kryštál
  • 0,5 balíčka želírovacieho prípravku (Gelfix)

Postup

  1. Ríbezle oberte z vetvičiek a umyte ho, aby na ňom nič nezostalo.
  2. Následne ríbezle nasypte do hrnca, priklopte ho pokrievkou a dajte variť na mierny plameň.
  3. Môžete ho málinko roztlačiť.
  4. Keď príde ríbezľa do varu, dajte plameň na plno a varte ho ďalej, kým sa neodparí asi tak štvrtina šťavy.
  5. V tejto chvíli je čas pridať do hrnca aj cukor a želírovaciu zmes.
  6. Dôkladne všetko premiešajte.
  7. Džem varte ešte asi 7 minút.
  8. Keď je hotový, ešte horúci ho nalejte do dôkladne vymytých pohárov.
  9. Zavarte ho, otočte ho hore dnom a takto ho nechajte úplne vychladnúť.
Džem z ríbezlí v pohári na tanieriku s vedľa položenou lyžičkou.
www.thespruceeats.com

Vyskúšajte aj naše recepty z bazových kvetov . Nájdete u nás inšpiráciu na med, sirup aj džem.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.