Ak ste milovníkmi paradajok, tak tento recept je presne pre vás. Rybie filé v kombinácii so šťavnatými paradajkami, akoby vyzýval na ochutnanie. Recept je inšpirovaný svetoznámym šéfkuchárom, takže nemôže byť pochýb o jeho chuti.
Čo budeme potrebovať
- Extra panenský olivový olej
- 2 citróny
- Soľ
- Korenie
- 400 g rybieho filé (treska, pstruh, tilápia)
- majorán alebo oregano
- 800 g mix cherry paradajok
- 2 fenikly
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1 chilli paprička
Postup
- Zmiešame olivový olej s citrónovou šťavou, štipkou soli a korenia
- Zmesou potrieme rybie filety a posypeme ich bazalkou alebo oreganom
- Na panvici si rozpálime trochu oleja
- Filety na panvičku položíme a pečieme z každej strany asi 2 minúty
- Na šalát nakrájame nadrobno paradajky a dochutíme soľou a korením
- Nadrobno nakrájame fenikel a preložíme ho do misy, tam ho zmiešame s olivovým olejom a citrónovou šťavou
- Paradajkový šalát zmiešame s feniklom a naložíme na tanier
- Navrch naložíme opečenú rybu, pokvapkáme jej balzamikovým octom a posypeme chilli papričkou