Každý poznáme pocit, kedy k nám príde neočakávaná návšteva a my nemáme pripraveného nič, čím by sme ich pohostili.
Odteraz ale nemusíte vešať hlavu, pretože tu nájdete 5 jednoduchých receptov na studené pokrmy , ktoré z vašej kuchyne urobia razom chutný domáci bufet.
Šalát Coleslaw
Ingrediencie
- 1 menšia hlávka kapusta
- 3 stredné mrkvy
- 1 cibuľa
- ocot alebo limetku na pokvapkanie
- 3 lyžice cukru
- soľ
- korenie
- trocha majonézy a smotany
Postup
- Kapustu a mrkvu nastrúhame na jemno
- Potom si nakrájame na malé kúsky cibuľu a pridáme cukor, okoreníme a posolíme
- Pokvapkáme troškou octu alebo limetky a všetko dobre premiešame
- Necháme odstáť najmenej 2-3 hodiny a pred servírovaním pridáme trošku majonézy a smotany
Vajíčková nátierka
Ingrediencie
- 1 tvaroh
- 5 vajec varených na tvrdo
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 1 lyžica majonézy (nie je nutná)
- soľ
Postup
- Vidličkou roztlačíme vajcia na jemno
- Pridáme ostatné ingrediencie a zamiešame
Do nátierky môžeme primiešať aj nasekanú petržlenovú vňať , ktorá jej dodá príjemnú chuť.
Podávame natreté na pečive .
Škvarková nátierka
Ingrediencie
- 600 gramov mletých škvarkov
- 2 varené vajcia
- soľ
- korenie
- horčica
- jarná cibuľka
Postup
- Najskôr nakrájame jarnú cibuľku a varené vajcia
- Všetko potom vmiešame do mletých škvarkov a pridáme soľ, korenie a trochu horčice
zdroj: apetitonline.cz
Škvarková nátierka najlepšie chutí na čerstvom chlebe .
Rybie chlebíčky
Tieto vynikajúce chlebíčky potierame hneď dvoma nátierkami.
Ingrediencie
- 1 veka
- 4 varené vajcia
Nátierka 1
- krabička sardiniek v oleji
- 1 lyžica masla
- 1 tavený syr
- 1/2 nakrájanej cibule
- 1 lyžička horčica
- citrónová šťava
- mleté korenie
Nátierka 2
- krabička rybičiek v tomate
- paprika kapia, nakrájaná na drobné kúsky
- 1 lyžica masla
- 1 tavený syr
- mletá paprika
- citrónová šťava
- soľ
Postup
- Najskôr pripravíme obe nátierky tak, že rybičky vykostíme a vymiešame s ďalšími prísadami
- Veku alebo chleba nakrájame
- Polovicu natrieme jednou nátierkou a ďalšou tou druhou
- Podávame nazdobené podľa chuti
K tejto nátierke môžete pridať aj konzervovaného tuniaka , ktorý doplní celkovú chuť.
Syrová roláda z plátkového syra
Ingrediencie
- plátkový tvrdý syr
- 4 plátky šunky
- 10 dkg taveného syra
- 2 lyžice masla
- 2 varené vajcia
- 1 uhorka
- nadrobno nakrájaná cibuľa
- soľ
- mleté korenie
- horčica
- pažítka
Postup
- Plátky syra vložíme do mikroténového vrecka, ponoríme do horúcej vody a necháme rozpustiť
- Teplý syr rýchlo rozvaľkáme na tenký plát, potrieme ho nátierkou a poukladáme plátky šunky, Plát stočíme do rolády a necháme vychladnúť, potom krájame na plátky
- Nátierku vytvoríme tak, že maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme ostatné suroviny, ktoré nakrájame na drobno vrátane časti šunky a dochutíme soľou, korením, horčicou a pažítkou
zdroj: mimibazar.sk
A pretože sa vašej fantázii a chuti medze nekladú, dovnútra môžete pridať čokoľvek, čo vás napadne.
Radšej by ste urobili rýchle jednohubky? Aj v tomto prípade využite naše recepty na viac rybích nátierok .