Domáci toastový chlieb z droždia

Domáci toastový chlieb z droždia

Domáci chlieb nie je vždy náročný. Stačí, keď máte dobrý recept, ktorý vám padne ako uliaty.

INGREDIENCIA na dva toasty

  • 2 a ¼ lyžičky sušeného droždia
  • 1 a ½ hrnčeka vlažného mlieka
  • ⅓ hrnčeka cukru
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžice masla
  • 2 vajcia
  • 5 až 6 hrnčekov hladkej múky

POSTUP

  • Do misy si dáme vlažné mlieko a sušené droždie a zmiešame.
  • Pridáme vajcia, cukor, soľ, rozpustené maslo, múku a spracujeme pomocou kuchynského robota.
  • Hniteme asi 10 minút na nízku rýchlosť.
  • Potom cesto premiestnime do maslom vymastenej misy.
  • Cesto opäť otočíme hore nohami, aby bolo celé potreté maslom.
  • Necháme kysnúť asi 2 hodiny.
  • Potom ho prehnite, vytlačíme vzduch, rozdelíme na dva rovnaké diely a každý bochník dáme do formy na biskupský chlebíček.
  • Opäť potrieme maslom a necháme kysnúť asi 45 minút.
  • Rúru si predhrejeme na 200 ° C a pečieme 10 minút, potom znížime teplotu na 180 ° C a dopekáme ešte 20-30 minút.
Recept na domáci biely maslový chleba.
thebakersguide.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.