Domáci vaflový múčnik po belgicku

Domáci vaflový múčnik po belgicku

Tento recept na vafle je rýchly, jednoduchý a výsledný výtvor lahodný. Zlatistý povrch úplne láka k tomu sa do nich zahryznúť a vychutnať si tú skvelú chuť a rozplývajúcu sa konzistenciu.

Ingrediencie:

  • 2 a 1/4 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 polievková lyžica kypriaceho prášku do pečiva
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 – 2 lyžičky škorice
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 1 lyžica vanilkového extraktu

Postup:

  • Predhrejeme vaflovač a medzitým si pripravíme cesto.
  • Vo veľkej miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, cukor, soľ a škoricu.
  • Potom vezmeme 2 misky, do jednej dáme žĺtky a do druhej bielky.
  • Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zatiaľ odložíme nabok.
  • Žĺtky našľaháme s rastlinným olejom, mliekom a vanilkovým extraktom.
  • Túto zmes vlejeme do misy s múkou a dôkladne premiešame, aby sa utvorilo hladké cesto bez hrudiek.
  • Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
  • Zahriaty vaflovač postriekame kuchynským sprejom a vždy nalejeme trochu cesta do stredu plochy na pečenie.
  • Pečieme dozlatista zhruba 3 – 5 minút, to musíme vysledovať s prvým kúskom.
  • Postupne upečieme všetky vafle a ihneď servírujeme ozdobené maslom, sirupom, práškovým cukrom, prípadne s čímkoľvek ďalším, čo máme radi.

Tip: Perfektným ochucovadlom je Nutella, ktorú natrieme na celú plochu vafle. Skvelá je aj čokoládová poleva alebo obľúbená marmeláda.

Ľahké a nadýchané belgické vaflové cesto.
Zdroj: https://thesaltymarshmallow.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.