Tento recept na vafle je rýchly, jednoduchý a výsledný výtvor lahodný. Zlatistý povrch úplne láka k tomu sa do nich zahryznúť a vychutnať si tú skvelú chuť a rozplývajúcu sa konzistenciu.
Ingrediencie:
- 2 a 1/4 hrnčeka polohrubej múky
- 1 polievková lyžica kypriaceho prášku do pečiva
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 1/2 lyžičky soli
- 1 – 2 lyžičky škorice
- 2 veľké vajcia
- 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
- 2 hrnčeky mlieka
- 1 lyžica vanilkového extraktu
Postup:
- Predhrejeme vaflovač a medzitým si pripravíme cesto.
- Vo veľkej miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, cukor, soľ a škoricu.
- Potom vezmeme 2 misky, do jednej dáme žĺtky a do druhej bielky.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zatiaľ odložíme nabok.
- Žĺtky našľaháme s rastlinným olejom, mliekom a vanilkovým extraktom.
- Túto zmes vlejeme do misy s múkou a dôkladne premiešame, aby sa utvorilo hladké cesto bez hrudiek.
- Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
- Zahriaty vaflovač postriekame kuchynským sprejom a vždy nalejeme trochu cesta do stredu plochy na pečenie.
- Pečieme dozlatista zhruba 3 – 5 minút, to musíme vysledovať s prvým kúskom.
- Postupne upečieme všetky vafle a ihneď servírujeme ozdobené maslom, sirupom, práškovým cukrom, prípadne s čímkoľvek ďalším, čo máme radi.
Tip: Perfektným ochucovadlom je Nutella, ktorú natrieme na celú plochu vafle. Skvelá je aj čokoládová poleva alebo obľúbená marmeláda.