Domáci vlašský šalát na chlebíčky

Domáci vlašský šalát na chlebíčky

Pripravte si nátierku na jednohubky iba za 20 minút! Vtip je, že chutí skvele aj bez chleba, len tak na lyžičke. Náš recept na mäsový šalát s uhorkami a domácou majonézou vám prinesie lahodný pôžitok a ľahkou pikantnosťou!

Čo budeme potrebovať

  1. 600 g salámy junior
  2. 300 g kyslých uhoriek
  3. 60 g sterilizovaného hrášku
  4. 40 g uvareného zeleru (alebo sterilizovaného)
  5. 180 g varenej mrkvy (alebo sterilizovanej)

Na majonézu

  • 2 žĺtky
  • 300 ml repkového oleja
  • ½ šťavy z citróna
  • 1 lyžica vody z nakladaných uhoriek
  • 1 ½ lyžičky cukru
  • Štipka soli
  • Štipka korenia

Niečo navyše

  1. Čerstvé bylinky podľa vlastného výberu (napr. bazalka, rozmarín)

Postup

  • Salámu a uhorky nakrájame na jemné kocky, pridajte sterilizovanú zeleninu a premiešajte
  • Na majonézu dajte vaječný žĺtok do vysokej misy
  • Dolejte repkovým olejom a tyčovým mixérom na najvyššiu rýchlosť rozmixujte, kým sa žĺtok a olej nepremiešajú v jednotnú zmes
  • Potom pridajte citrónovú šťavu, vodu od uhoriek a cukor
  • Znovu premiešajte na najvyššom stupni
  • Dochuťte soľou a korením
  • Zmiešajte majonézu a zeleninovú zmes so šunkovou salámou
  • Dajte aspoň na 1 hodinu chladiť do chladničky
  • Šalát pridajte navrch nakrájané veky alebo bagetky a ozdobte
Lahodný šalát s majonézou na chrumkavej bagetke.
Zdroj: womz.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.