Pripravte si nátierku na jednohubky iba za 20 minút! Vtip je, že chutí skvele aj bez chleba, len tak na lyžičke. Náš recept na mäsový šalát s uhorkami a domácou majonézou vám prinesie lahodný pôžitok a ľahkou pikantnosťou!
Čo budeme potrebovať
- 600 g salámy junior
- 300 g kyslých uhoriek
- 60 g sterilizovaného hrášku
- 40 g uvareného zeleru (alebo sterilizovaného)
- 180 g varenej mrkvy (alebo sterilizovanej)
Na majonézu
- 2 žĺtky
- 300 ml repkového oleja
- ½ šťavy z citróna
- 1 lyžica vody z nakladaných uhoriek
- 1 ½ lyžičky cukru
- Štipka soli
- Štipka korenia
Niečo navyše
- Čerstvé bylinky podľa vlastného výberu (napr. bazalka, rozmarín)
Postup
- Salámu a uhorky nakrájame na jemné kocky, pridajte sterilizovanú zeleninu a premiešajte
- Na majonézu dajte vaječný žĺtok do vysokej misy
- Dolejte repkovým olejom a tyčovým mixérom na najvyššiu rýchlosť rozmixujte, kým sa žĺtok a olej nepremiešajú v jednotnú zmes
- Potom pridajte citrónovú šťavu, vodu od uhoriek a cukor
- Znovu premiešajte na najvyššom stupni
- Dochuťte soľou a korením
- Zmiešajte majonézu a zeleninovú zmes so šunkovou salámou
- Dajte aspoň na 1 hodinu chladiť do chladničky
- Šalát pridajte navrch nakrájané veky alebo bagetky a ozdobte