Chlieb zo zemiakov? Dnes rarita, v minulosti bežná vec. Pokiaľ vám zostane pár varených zemiakov, je chlieb ideálnym spôsobom, ako ich ešte využiť. Dodajú cestu vláčnosť a jemne zemitú chuť, ktorá vynikne obzvlášť v kombinácii s maslom a soľou.
Ingrediencie:
- 300 ml vlažnej vody
- 25 g masla
- 1 vajce
- 3 varené zemiaky (cca 150 g)
- 1 lyžička krupicového cukru
- 2 lyžičky soli
- 630 g pšeničnej chlebovej múky
- 2 lyžičky sušeného droždia
Postup:
- Do veľkej nádoby pekárne so strednými hnetacími hákmi nalejte vlažnú vodu, pridajte zmäknuté maslo a vajcia.
- Navrch nastrúhajte olúpané varené zemiaky, vsypte cukor, soľ, múku a nakoniec droždie.
- Nastavte program 6 – Rýchly, veľkosť chleba 1000 g, farba svetlá.
- Pokiaľ je cesto príliš riedke, prisypte trochu múky, záleží na type zemiakov.
- Upečený chlieb nechajte chvíľu vychladnúť a potom vyklopte na mriežku.
- Najlepšie chutí čerstvý prvý deň.