Dragon roll s vyprážanou krevetou

Dragon roll s vyprážanou krevetou

Naučte sa, ako si doma vyrobiť najlepšiu dračiu rolku alebo sushi s úhorom a krevetou!

Čo budeme potrebovať

  1. 115 g šalátovej uhorky
  2. 2 avokáda
  3. ½ citróna
  4. 2 listy nori (morské riasy)
  5. 360 g sushi ryže (varená a ochutená – pozri posledný recept ako pripraviť sushi ryžu?)
  6. 8 kusov tempura kreviet (alebo upečených/osmažených)
  7. 20 g tobiko (ikry z lietajúcich rýb)

Na ozdobu

  1. Pikantná majonéza Sriracha
  2. Rybia omáčka
  3. Pražené čierne sezamové semienka

Na namáčanie rúk

  1. 60 ml vody
  2. 2 lyžičky ryžového octu

Postup

  1. Uhorku nakrájame pozdĺžne na štvrtky
  2. Odstránime semienka a potom pozdĺžne rozkrojíme napoly
  3. Nori riasu prepolíme
  4. Avokádo rozrežeme pozdĺžne okolo kôstky a rozpolíme
  5. Z avokáda odstránime šupku, nakrájame ho a pokvapkáme citrónovou šťavou
  6. Plátky avokáda jemne zatlačíme prstami a potom jemne a rovnomerne tlačte stranou noža, pokiaľ nebude dĺžka avokáda približne ako dĺžka sushi rolky
  7. Bambusovú podložku zabalíme do plastovej fólie a položíme polovicu listu nori lesklou stranou dole
  8. Prsty si namočíme do octovej vody a na plát nori rozprestrieme ½ šálky sushi ryže
  9. Otočíme ju a na spodný koniec listu nori vložíme krevetu, prúžky uhorky a tobiko ikry
  10. Od spodného konca začneme plát nori cez náplň tesne a pevne prevaľovať bambusovou podložkou, kým spodný koniec nedosiahne koniec riasy.
  11. Na rolku položíme bambusovú podložku a rolku pevne stlačíme
  12. Avokádo položíme na rolku
  13. Na rolku položte plastovú fóliu a potom ju preložíme bambusovú podložku
  14. Rolku pevne pritlačíme, kým sa plátky avokáda neobtočia okolo sushi
  15. Ale opatrne, aby sme avokádo nepolámali
  16. Roládu nakrájame nožom na 8 kusov
  17. Po každom reze nôž očistíme mokrou handričkou
  18. Odstráňte z roliek plastovú fóliu a prenesme ich na servírovací tanier
  19. Na každý kúsok sushi dáme tobiko a pokvapkáme ho pikantnou majonézou a navrch nasypeme čiernym sezamom

Ak chcete, nalejte na tanier trochu unagi omáčky, aby ste mohli sushi namáčať.

Japonské tradičné rolky s vyprážanou krevetou a majonézou.
Zdroj: marksandspencer.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.