Drobenkový koláč z rebarbory

Drobenkový koláč z rebarbory

Ovocie, sladká orechová mrvenička a mäkký vlhký koláč! Znie to ako niečo, čo musíte mať? Potom si s nami tento múčnik hravo pripravte! Je skvelý ako dezert, na raňajky, ale aj kedykoľvek počas dňa.

Ingrediencie:

Na rebarborovú náplň:

  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 2 lyžičky citrónovej kôry
  • 340 g rebarbory, nakrájané na 2 cm plátky
  • 1 polievková lyžica pomarančovej šťavy

Na posýpku:

  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka celozrnnej múky
  • 6 polievkových lyžíc masla, nakrájaného na centimetrové kúsky
  • 1/4 šálky trstinového cukru
  • 1/3 šálky pekanových orechov
  • 1/8 lyžičky soli

Na koláč:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka celozrnnej múky
  • 1 a 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 8 polievkových lyžíc masla, chladné izbové teploty
  • 2/3 šálky kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 veľké vajcia, izbové teploty
  • 1/3 šálky mlieka

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  2. Vymažte a vysypte 23 cm tortovú formu.
  3. Pripravte si náplň z rebarbory.
  4. V malej miske prsty premiešajte cukor a citrónovú kôru.
  5. Pridajte rebarboru a pomarančovú šťavu, premiešajte a dajte bokom.
  6. Pripravte si posýpku.
  7. V mise kuchynského robota zmiešajte múku, maslo, trstinový cukor, pekanové orechy a soľ.
  8. Potom dajte posýpku do chladničky, zatiaľ čo robíte koláč.
  9. Do misy pridajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  10. V stolnom mixéri (alebo ručným mixérom) šľahajte maslo na strednú rýchlosť 2 minúty, kým nebude svetlé a krémové.
  11. Pridajte cukor a šľahajte ešte 2 minúty.
  12. Pridajte vanilku.
  13. Pridajte vajcia, jedno po druhom, dobre šľahajte po každom pridaní.
  14. Keď je mixér zapnutý, vmiešajte zmes múky a všetko poriadne spojte.
  15. Pridajte mlieko a premiešajte.
  16. Cesto rozotrite do formy a vrch uhlaďte špachtľou.
  17. Rebarboru rozdeľte na cesto a na rebarboru rozotrite posýpku.
  18. Koláč pečte 45–50 minút, alebo pokiaľ nevyjde špajle zasunutá doprostred torty čistá, len s pár omrvinkami.
www.justalittlebitofbacon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.