Drobková polievka s domácimi knedličkami

Drobková polievka s domácimi knedličkami

Dusené husie droby, luxusný vývar, sušené ovocie a hrejivé korenie dohromady vytvára jedinečnú kombináciu, ktorú si zamilujete! Servírujte s domácimi knedličkami a máte úžasnú sviatočnú polievku.

INGREDIENCIA

Na polievku:

  • 1 kg husacích alebo kačacích drobov (ako sú krky, krídla, žalúdky a srdce, ale nie pečeň)
  • 6 šálok vody
  • 3 alebo 4 celé klinčeky
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 2 celé bobkové listy
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
  • 2 lyžice kačacieho tuku alebo masla
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná na plátky
  • 1 stonka stopkového zeleru, nakrájaná
  • 1 celá mrkva, olúpaná a nakrájaná
  • 1/4 šálky hrozienok
  • 1/4 šálky sušených brusníc
  • 10 celých sušených sliviek zbavených kôstok a rozpolených
  • 3 lyžice jablčného octu
  • 2 lyžičky cukru

Na knedličky:

  • 1 kg múčných zemiakov
  • 2 lyžice rozpusteného kačacieho tuku alebo masla
  • 1 kačacie alebo slepačie vajcia, ľahko rozšľahané
  • 1/4 šálky strúhanky
  • 1 lyžica soli
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
  • cca 1/2 šálky hladkej múky

POSTUP

  • Do veľkého hrnca nalejte vodu, pridajte droby a priveďte do varu.
  • Nezabudnite zbierať penu.
  • Pridajte klinčeky, majorán a bobkové listy a štipku soli.
  • Prikryte, nechajte variť na miernom plameni, a varte 2 až 4 hodiny, kým mäso nezačne opadávať z krku a krídiel.
  • Medzitým vo veľkej panvici rozohrejte kačacie masť.
  • Pridajte cibuľu a za občasného miešania restujte, aby skaramelizovala.
  • Bude to trvať asi 20 minút.
  • Akonáhle je pekne opečená, vypnite oheň a odstavte.
  • Počas varenia polievky vypracujte cesto na knedle.
  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Každý zemiak prepichajte po celom tele hroty vidličky a potom ich potrite kačacou masťou.
  • Zemiaky vložte na mriežku do rúry a pečte 1 hodinu.
  • Vyberte ich z rúry, rozlomte, aby sa uvoľnila para, a nechajte 15 až 30 minút vychladnúť.
  • Uvarené zemiaky olúpte av mise roztlačte vidličkou.
  • Pridajte vajcia, strúhanku, soľ, muškátový oriešok a múku a premiešajte.
  • Cesto nehneťte ako cesto na chleba, knedličky by boli veľmi ťažké.
  • Dajte bokom.
  • Akonáhle je mäso mäkké, vypnite sporák a vylovte žalúdky, srdce, krky a krídla.
  • Nakrájajte nahrubo žalúdky a srdce a stiahnite všetko mäso z krkov a krídiel.
  • Všetko mäso vráťte do polievky.
  • Pridajte zeler, mrkvu, karamelizovanú cibuľu, hrozienka, brusnice a slivky. Znovu zapnite oheň a polievku priveďte späť do varu.
  • Medzitým priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci na varenie knedlí.
  • Z cesta tvarujte malé guličky, na každú použite asi 1 polievkovú lyžicu cesta.
  • Keď sú všetky knedle vytvarované, opatrne ich ponorte do vriacej vody.
  • Knedličky nechajte variť na miernom vare.
  • Keď knedličky vyplávajú na povrch, čo by malo trvať 4 až 5 minút, vyberte ich z vody von.
  • Do polievky pridajte ocot a cukor, potom dochuťte soľou a korením.
  • Ochutnajte a prípadne dochuťte.
  • Ak chcete podávať, naaranžujte do každej misky niekoľko knedlí a okolo nalejte horúcu polievku.
Polievka z drobčekov s knedličkami na tanieri.
www.fearlessfresh.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.