Ideálnym základom na výrobu rezov alebo závinov je lístkové cesto.
Najlepšie je pripravené doma – ušetríte peniaze, pracujete so základnými surovinami a výsledná chuť je jednoducho báječná.
To z obchodu je zase hneď po ruke.
Recepty z lístkového cesta môžu byť rýchle a jednoduché.
Zároveň z neho ale môžete pripraviť aj skutočné cukrárske delikatesy.
Ostatne posúďte sami a inšpirujte sa našimi chutnými receptami.
Naše recepty
Z lístkového cesta môžeme tiež pripravovať známe cukrárske zákusky, medzi ktoré určite patria kremrole, rožky, košíčky a šatôčky.
Výhoda prípravy z lístkového cesta je, že si tieto tvary plnené až po upečení môžeme pripraviť podľa nášho vlastného času ako polotovary a plniť ich až tesne pred podávaním.
Plníme krémy alebo ochutenú šľahačkou. Okrem toho sa z lístkového cesta veľmi rýchlo dajú pripraviť rôzne koláčiky, taštičky plnené rôznymi náplňami as nimi aj pečené.