Drožďové knedličky

Drožďové knedličky

Drožďové alebo aj kvasnicové knedličky sú nielen lacné, ale aj chutné! Uvidíte, že vás príjemne prekvapí.

INGREDIENCIA

pre 20 knedličky veľkosti cca 3–4 cm

  • 2 balenia čerstvého droždia
  • 1 malá cibuľa
  • 1 celé vajcia
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1-2 lyžice masla
  • zelené bylinky (nasekaná pažítka alebo petržlenová vňať, ligurček, majorán)
  • soľ, korenie

POSTUP

  1. Na masle vyprážame na miernom ohni nakrájanú cibuľu, kým nezosklovatí.
  2. Pridáme rozdrobené droždie a necháme ho rozpustiť. Až z droždia vznikne tekutá kašička.
  3. Vsypeme múku a ešte krátko vyprážame.
  4. Zmes dáme do misky vychladnúť.
  5. Do vychladnutej drožďovej zmesi rozklepneme vajcia
  6. Primerane osolíme a okoreníme, pridáme bylinky
  7. Zahustíme strúhankou tak, aby bola hmota vláčna.
  8. Z hmoty tvarujme okrúhle knedličky. Pokiaľ sa cesto lepí, pomôžeme si strúhankou, v ktorej si obalíme prsty spolu s hmotou na knedličky.
  9. Do osolenej vriacej vody vložíme vytvarované knedličky.
  10. Povaríme 3-5 minút.
  11. Akonáhle vyplávajú hore, vyberieme ich bokom do misky.
  12. Vkladáme do hotového vývaru a podávame.
Kvasnicové polievkové knedličky vo vývare v dvoch tanieroch
Zdroj: www.tablespoon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.