Drožďové alebo aj kvasnicové knedličky sú nielen lacné, ale aj chutné! Uvidíte, že vás príjemne prekvapí.
INGREDIENCIA
pre 20 knedličky veľkosti cca 3–4 cm
- 2 balenia čerstvého droždia
- 1 malá cibuľa
- 1 celé vajcia
- 2 lyžice polohrubej múky
- 2 lyžice strúhanky
- 1-2 lyžice masla
- zelené bylinky (nasekaná pažítka alebo petržlenová vňať, ligurček, majorán)
- soľ, korenie
POSTUP
- Na masle vyprážame na miernom ohni nakrájanú cibuľu, kým nezosklovatí.
- Pridáme rozdrobené droždie a necháme ho rozpustiť. Až z droždia vznikne tekutá kašička.
- Vsypeme múku a ešte krátko vyprážame.
- Zmes dáme do misky vychladnúť.
- Do vychladnutej drožďovej zmesi rozklepneme vajcia
- Primerane osolíme a okoreníme, pridáme bylinky
- Zahustíme strúhankou tak, aby bola hmota vláčna.
- Z hmoty tvarujme okrúhle knedličky. Pokiaľ sa cesto lepí, pomôžeme si strúhankou, v ktorej si obalíme prsty spolu s hmotou na knedličky.
- Do osolenej vriacej vody vložíme vytvarované knedličky.
- Povaríme 3-5 minút.
- Akonáhle vyplávajú hore, vyberieme ich bokom do misky.
- Vkladáme do hotového vývaru a podávame.