Grilované mäso patrí k obľúbeným letným pochúťkam.
Hydinové mäso je rýchlejšie hotové, jemnejšie, mäkšie a dobre natiahne chuť korenia.
Preto sme si pre vás tentoraz pripravili recepty na grilovanú hydinu 5x inak.
Vyskúšajte vychutené kuracie paličky, grilované kačacie prsia či úžasnú glazovanú morku!
Naše recepty
Marinády na hydinovú grilovačku
Do marinády sa oplatí nakvapkať trochu čerstvo vylisovanej citrónovej alebo limetkovej šťavy . Citrusové šťavy nielen dochutia, ale v teplom počasí pôsobia proti rozmnožovaniu baktérií.
Marinády na grilovanie musia byť hustejšie , preto do základu používame len niekoľko lyžíc oleja alebo inej kvapaliny. Môžu byť ako jemné, tak ostré. Na ich základnú prípravu používame predovšetkým:
- dobrý olej: olej, ktorý znáša vyššie teploty, vhodný je olivový alebo arašidový
- jogurt: hodí sa predovšetkým na kuracie mäso a dopĺňame ho hlavne bylinkami
- biele víno : hodí sa pre všetky druhy hydinového mäsa
- pivo: spolu s korením sa svetlé pivo hodí pre všetky druhy mäsa
- citrusové džúsy: vhodné na kuracie aj morčacie mäso
- med: kombinujeme ho hlavne s citrusovými šťavami
Marinády potom dopĺňame :
- korením
- kečupom
- horčicou
- koreniacimi omáčkami
- bylinkami
Mäso vkladáme do marinády najmenej na niekoľko hodín . Pred grilovaním marinádu zotrieme a počas grilovania môžeme zvyškom marinády mäso potierať, menej sa tak vysuší.
Pretože sa do marinády vylúži šťava z mäsa, nemôžeme ju používať bez tepelnej úpravy ako základ studenej omáčky.
Inšpirovať sa tiež môžete našimi receptami na domáce marinády na mäso , vďaka ktorým bude vaša grilovačka ako od masterchefa!
Máte ugrilované? Podeľte sa o recept s priateľmi na sociálnych sieťach!