Dule a bravčová pečienka

Dule a bravčová pečienka

Príprava pokrmov v pomalom hrnci je hračka, ale musíte na to mať tie správne suroviny. Skúste si uvariť tento jednoduchý recept, kde mäsu sekunduje takmer zabudnuté ovocie v podobe dule. Skvele chutí a napriek tomu ho veľa gazdiniek úplne zabúda a je to rozhodne škoda. Mrknite aj na iné recepty z pomalého hrnca .

Ingrediencie:

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 800 g bravčovej krkovičky
  • 1 červená cibuľa nakrájaná na štvrtky
  • 2 – 3 veľké dule, olúpané, zbavené jadrovníka, nakrájané na mesiačiky
  • 2 rozdrvené strúčiky cesnaku
  • 2 cm kúsok jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 polievková lyžica celých čerstvých listov šalvie
  • 1/4 hrnčeka medu
  • 1/2 hrnčeka suchého sherry
  • 1 tyčinka škorice
  • 2 lyžičky celozrnnej horčice
  • 140 g jablčného pyré
  • 1 a 1/2 hrnčeka kuskusu
  • 1 a 1/2 hrnčeka vriacej vody
  • 1/4 hrnčeka hrubo nasekaných pistácií
  • 1 olúpaná cuketa nakrájaná na tenké prúžky
  • Čerstvé listy šalvie na ozdobu

Postup:

  • Vo veľkej panvici rozohrejeme 1 lyžicu oleja na stredne vysokú teplotu. Vložíme plátky bravčového mäsa a varíme 5 až 6 minút, alebo kým z oboch strán nezíska zlatistý nádych. Preložíme na tanier.
  • Na panvicu pridáme cibuľu a dule. Varíme 2 minúty. Prihodíme cesnak, zázvor a šalviu. Za stáleho miešania varíme ďalšiu 1 minútu.
  • Vmiešame med a suché sherry, povaríme 2 minúty a prenesieme do pomalého hrnca.
  • Pridáme tyčinku škorice, horčicu aj jablčné pyré.
  • Miešame, aby sa všetko spojilo. Prisypeme bravčové mäso. Zakryjeme pokrievkou a varíme 4 hodiny na vysokú teplotu (alebo 8 hodín na nízku teplotu). Mäso počas varenia dvakrát otočíme.
  • Tesne predtým, než je bravčové mäso hotové, nasypeme kuskus do žiaruvzdornej misy, zalejeme vriacou vodou, premiešame a zakryjeme. Dáme na 5 – 7 minút odstáť, aby sa tekutina vstrebala do kuskusu.
  • Medzitým rozohrejeme zvyšný olej vo veľkej panvici na stredne vysokú teplotu. Pridáme pistácie a za stáleho miešania restujeme 2 minúty. Pridáme cuketu a miešame 2 až 3 minúty alebo kým nezmäkne.
  • Primiešame do kuskusu, dochutíme soľou a korením.
  • Bravčové mäso preložíme na doštičku, nasekáme nahrubo. Vyhodíme tyčinku škorice. Kuskus rozdelíme na taniere, pridáme porciu mäsa a dule, posypeme lístkami šalvie a môžeme podávať.

Tip: Ak si neviete rady s výberom vhodného kuchynského náčinia na prípravu takýchto pokrmov, skúste žmurknúť na našu recenziu na pomalé hrnce .

Dule z pomalého hrnca.
Zdroj: https://www.taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.