Dusená červená hlávková kapusta s jablkami

Dusená červená hlávková kapusta s jablkami

Táto kapusta sa výborne hodí k dusenému bravčovému mäsu alebo pečenej hydine, obzvlášť ku kačici alebo husi. Príjemnú sladkosť mu dodávajú pridané jablká a vy si nebudete stačiť pridávať!

INGREDIENCIA

  • 1 kg hlávková červená kapusta
  • 2 jablká
  • 2 cibuľa
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica octu
  • 125 ml červeného vína
  • štipka škorice
  • 2 kusy klinčekov
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Kapustu prekrájajte na štvrťky, vykrojte z nich hlúb a nakrájajte na rezančeky.
  2. Jablká olúpeme, zbavtee jadrovníka a nastrúhajte nahrubo.
  3. Olúpanú a najemno nakrájanú cibuľu osmažte doružova v hrnci na rozpálenom oleji.
  4. Pridajte kapustu, jablká, víno, klinčeky, škoricu, cukor a ocot, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.
  5. Na miernom ohni duste pod pokrievkou 45 – 50 minút domäkka.
  6. Hotovú kapustu podľa potreby dochuťte.
Červená kapusta s jablkami podávaná s knedľou a kačicou na bielom tanieri.
www.emperorscrumbs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.