Dusená červená kapusta s jablkami

Dusená červená kapusta s jablkami

Jedná sa o variáciu klasickej kapusty, ktorá nikdy neprestane baviť. Môžete ju podávať napríklad s bulgurom, ale aj ako prílohu ku kačici či husi.

Ingrediencie

  • 1 veľká červená kapusta, cca 1 kg, pokrájaná na tenké prúžky
  • 2 lyžice repkového oleja
  • 1 malá cibuľa nakrájaná na tenké plátky
  • 2 jablká, napríklad Granny Smith, olúpané, zbavené jadrovníka a nakrájané na plátky
  • 1/3 šálky balzamikového octu
  • ¼ lyžičky mletého nového korenia
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti

Postup

  1. Pripravte kapustu a podlejte studenou vodou.
  2. Medzitým si pripravte zvyšné prísady.
  3. Rozpáľte olej vo veľkej panvici alebo hrnci a pridajte cibuľu.
  4. Varte za stáleho miešania asi 3 minúty.
  5. Pridajte 2 lyžice balzamikového octu a za stáleho miešania varte, kým zmes nie je zlatistá, potom pridajte jablká a miešajte 2 – 3 minúty.
  6. Kapustu sceďte a pridajte do hrnca.
  7. Dôkladne zamiešajte, potom prisypte nové korenie, prilejte ďalšie 2 lyžice balzamikového octu a podľa chuti osoľte.
  8. Spoločne premiešajte.
  9. Priklopte hrniec a za občasného miešania varte na miernom plameni cca hodinu.
  10. Pridajte čerstvo mleté korenie, dochuťte a dosoľte a podľa potreby pridajte ďalšiu lyžicu alebo dve balzamikového octu.
Dusená kapusta s jablkami na panvici
www.cooking.nytimes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.