Jedná sa o variáciu klasickej kapusty, ktorá nikdy neprestane baviť. Môžete ju podávať napríklad s bulgurom, ale aj ako prílohu ku kačici či husi.
Ingrediencie
- 1 veľká červená kapusta, cca 1 kg, pokrájaná na tenké prúžky
- 2 lyžice repkového oleja
- 1 malá cibuľa nakrájaná na tenké plátky
- 2 jablká, napríklad Granny Smith, olúpané, zbavené jadrovníka a nakrájané na plátky
- 1/3 šálky balzamikového octu
- ¼ lyžičky mletého nového korenia
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
Postup
- Pripravte kapustu a podlejte studenou vodou.
- Medzitým si pripravte zvyšné prísady.
- Rozpáľte olej vo veľkej panvici alebo hrnci a pridajte cibuľu.
- Varte za stáleho miešania asi 3 minúty.
- Pridajte 2 lyžice balzamikového octu a za stáleho miešania varte, kým zmes nie je zlatistá, potom pridajte jablká a miešajte 2 – 3 minúty.
- Kapustu sceďte a pridajte do hrnca.
- Dôkladne zamiešajte, potom prisypte nové korenie, prilejte ďalšie 2 lyžice balzamikového octu a podľa chuti osoľte.
- Spoločne premiešajte.
- Priklopte hrniec a za občasného miešania varte na miernom plameni cca hodinu.
- Pridajte čerstvo mleté korenie, dochuťte a dosoľte a podľa potreby pridajte ďalšiu lyžicu alebo dve balzamikového octu.