Jednoduchá verzia duseného kapusty, tentoraz s mrkvou, chilli a šťavnatou slaninkou. Nechajte si chutiť!
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového alebo iného rastlinného oleja
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 čerstvé zelené chilli papričky, ako je serrano alebo jalapeño, nasekané nadrobno
- 4 prúžky slaniny, nasekané (voliteľne)
- 1 malá kapusta, s vykrojeným hlúbom a nakrájaná na kúsky
- 2 alebo 3 malé mrkvy, nasekané najemno
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 šálky kuracieho vývaru alebo vody
Postup
- Na veľkej panvici rozpáľte oheň, pridajte cibuľu, chilli a slaninu.
- Za stáleho miešania restujte, pokiaľ slanina nezezlátne a cibuľa nezačne karamelizovať, cca 3 až 5 minút.
- Pridajte kapustu, mrkvu a soľ a premiešajte.
- Prilejte vývar alebo vodu, znížte plameň a za občasného miešania pokračujte vo varení, kým kapusta nezmäkne, asi 15 až 20 minút.
- V prípade potreby pridajte malé množstvo vody, aby ste zabránili pripáleniu.