Hoci názov receptu môže znieť pomerne nudne, nenechajte sa zmiasť. Je to veľmi chutné jedlo, bezlepkové, vhodné aj pre vegánov a pritom je tak jednoduché!
Ingrediencie
- 4 stredné zemiaky, nakrájané na štvrtky alebo na veľké kocky
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 stredná cibuľa, pokrájaná
- 1 dlhá červená chilli paprička, bez semienok, pokrájaná
- 1 stonka stonkového zeleru, pokrájaná
- 2 stredné mrkvy, olúpané a nastrúhané
- 1 veľký drvený strúčik cesnaku
- 1/2 hlavy bielej kapusty, nakrájanej na štvrťky, s vykrojeným hlúbom a potom nakrájanej na kúsky
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky drvených semien koriandra
- 1/2 šálky pokrájaných konzervovaných paradajok
- 1 čajová lyžička masla alebo ghí (voliteľne)
- hrsť čerstvého koriandra alebo petržlenovej vňate, nasekané
Postup
- Vložte zemiaky do malého hrnca s vodou a osoľte.
- Priveďte do varu a varte 6-7 minút, kým nebudú takmer uvarené.
- Zahrejte olivový olej na strednom ohni vo veľkom hrnci alebo na panvici s pokrievkou.
- Pridajte cibuľu a za stáleho miešania restujte 2-3 minúty.
- Potom pridajte chilli, stopkový zeler a mrkvu a restujte ďalšie 3-4 minúty, kým zelenina mierne nezmäkne a neskaramelizuje.
- Teraz pridajte cesnak a kapustu a dochuťte soľou a koriadrovými semienkami.
- Premiešajte, priklopte vekom a varte 2-3 minúty.
- Nakoniec pridajte nakrájané paradajky, takmer uvarené zemiaky a asi 1/3 šálky vody.
- Premiešajte a priklopte vekom.
- Znížte plameň a varte 15 minút, počas ktorých niekoľkokrát premiešajte.
- Nakoniec vmiešajte trochu masla alebo ghí a pridajte čerstvé bylinky.