Dusená kapusta so zemiakmi a chilli

Dusená kapusta so zemiakmi a chilli

Hoci názov receptu môže znieť pomerne nudne, nenechajte sa zmiasť. Je to veľmi chutné jedlo, bezlepkové, vhodné aj pre vegánov a pritom je tak jednoduché!

Ingrediencie

  • 4 stredné zemiaky, nakrájané na štvrtky alebo na veľké kocky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa, pokrájaná
  • 1 dlhá červená chilli paprička, bez semienok, pokrájaná
  • 1 stonka stonkového zeleru, pokrájaná
  • 2 stredné mrkvy, olúpané a nastrúhané
  • 1 veľký drvený strúčik cesnaku
  • 1/2 hlavy bielej kapusty, nakrájanej na štvrťky, s vykrojeným hlúbom a potom nakrájanej na kúsky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky drvených semien koriandra
  • 1/2 šálky pokrájaných konzervovaných paradajok
  • 1 čajová lyžička masla alebo ghí (voliteľne)
  • hrsť čerstvého koriandra alebo petržlenovej vňate, nasekané

Postup

  1. Vložte zemiaky do malého hrnca s vodou a osoľte.
  2. Priveďte do varu a varte 6-7 minút, kým nebudú takmer uvarené.
  3. Zahrejte olivový olej na strednom ohni vo veľkom hrnci alebo na panvici s pokrievkou.
  4. Pridajte cibuľu a za stáleho miešania restujte 2-3 minúty.
  5. Potom pridajte chilli, stopkový zeler a mrkvu a restujte ďalšie 3-4 minúty, kým zelenina mierne nezmäkne a neskaramelizuje.
  6. Teraz pridajte cesnak a kapustu a dochuťte soľou a koriadrovými semienkami.
  7. Premiešajte, priklopte vekom a varte 2-3 minúty.
  8. Nakoniec pridajte nakrájané paradajky, takmer uvarené zemiaky a asi 1/3 šálky vody.
  9. Premiešajte a priklopte vekom.
  10. Znížte plameň a varte 15 minút, počas ktorých niekoľkokrát premiešajte.
  11. Nakoniec vmiešajte trochu masla alebo ghí a pridajte čerstvé bylinky.
Biela kapusta so zemiakmi, chilli a koriandrom na tanieri.
www.irenamacri.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.