Dusená kyslá kapusta bez múky

Dusená kyslá kapusta bez múky

Potrebujete chutnú vitamínovú prílohu k mäsitým pokrmom? Potom môže prísť vhod túto dusenú kapustu. Navyše nie je zahustené múkou.

INGREDIENCIA

  • 500 g kyslej kapusty (biela alebo červená)
  • 1 cibuľa
  • 1 stredne veľký zemiak
  • 1 lyžica masti alebo oleja
  • cukor
  • soľ
  • korenie
  • rasca

POSTUP

  • Kapustu si scedíme, cibuľku si nakrájame nadrobno.
  • Na oleji či masti si cibuľu osmažíme, potom pridáme kapustu a dochutíme podľa toho, ako veľmi je kyslá.
  • Ak ho chceme okysliť, pridáme trochu nálevu, pokiaľ je naopak kyslé, pridáme cukor.
  • Dochutíme soľou, korením, rascou a podlejeme trochou vody.
  • Zemiaku si olúpeme a nastrúhame najemno.
  • Primiešame k kapuste a necháme dusiť, kým kapusta pekne nezhustne.
Zahustená kyslá kapusta, ktorá sa skvele hodí k mäsu.
bonvivani.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.