Hľadáte nový a zaujímavý zeleninový doplnok k jedlu? Vyskúšajte túto jednoduchú, ale chutnú dusenú čakanku!
Ingrediencie
- 4 – 6 čakaniek, rozpolených alebo pokrájaných na štvrtky, pokiaľ sú veľké
- 50 g masla
- suché biele víno
- 150 ml horúceho zeleninového vývaru
- 2 lyžice jemne nasekanej petržlenovej vňate
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Čakanku vložte rezanou stranou do nádoby vhodnej do rúry.
- Pomažte maslom a zalejte trochou vína a vývarom.
- Dochuťte čiernym korením a trochou soli, potom prikryte fóliou.
- Varte 20 – 25 minút, potom odstráňte fóliu a varte ďalších 10 minút, kým nebude čakanka krásne mäkká.
- Posypte petržlenovou vňaťou a podávajte.
Potrebujete pomôcť s výberom digestora? V našom hodnotení odsávačov pár vám zodpovieme všetky dôležité otázky.