Dusená maslová čakanka

Dusená maslová čakanka

Hľadáte nový a zaujímavý zeleninový doplnok k jedlu? Vyskúšajte túto jednoduchú, ale chutnú dusenú čakanku!

Ingrediencie

  • 4 – 6 čakaniek, rozpolených alebo pokrájaných na štvrtky, pokiaľ sú veľké
  • 50 g masla
  • suché biele víno
  • 150 ml horúceho zeleninového vývaru
  • 2 lyžice jemne nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Čakanku vložte rezanou stranou do nádoby vhodnej do rúry.
  3. Pomažte maslom a zalejte trochou vína a vývarom.
  4. Dochuťte čiernym korením a trochou soli, potom prikryte fóliou.
  5. Varte 20 – 25 minút, potom odstráňte fóliu a varte ďalších 10 minút, kým nebude čakanka krásne mäkká.
  6. Posypte petržlenovou vňaťou a podávajte.
Dusená zelenina na masle na tanieri s vedľa položenými lyžicami a tanierikom so šťouchanými zemiakmi.
www.deliciousmagazine.co.uk

Potrebujete pomôcť s výberom digestora? V našom hodnotení odsávačov pár vám zodpovieme všetky dôležité otázky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.