Dusená rukola s kuraťom z grilu

Dusená rukola s kuraťom z grilu

Kurča má na grile úplne špecifickú chuť. Keď ho navyše pripravíte s vhodnou prílohou, nemôže sa stať, že by vám nechutilo. V tomto recepte bude kuraciemu mäsu perfektne sekundovať čerstvé rukola.

Ingrediencie:

  • 1 zväzok čerstvého rozmarínu
  • 1 kura s hmotnosťou cca 1 500 g
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 balenie čerstvé rukoly
  • 1 fľaštička nakladaných perlových cibuliek

Postup:

  • Najskôr si dôkladne zahrejeme gril na drevené uhlie.
  • Akonáhle získa uhlie na vonkajšej strane biely nádych, rozdelíme ho na dve časti a nahrnieme každú polovicu na jednu stranu grilu tak, aby bol stred prázdny.
  • Rozdeľte na obe kôpky uhlia vetvičky rozmarínu.
  • Kurča osolíme a okoreníme zo všetkých strán, vrátane vnútorného priestoru.
  • Takto ochutené kurča položíme na stred roštu prsíčkami nahor.
  • Gril zaklopíme a mäso necháme grilovať zhruba 50 minút.
  • Potom preneste kura na servírovací tanier a necháme 10 minút odpočinú.
  • Medzitým dáme do panvice olej, zahrejeme na miernom ohni a prihodíme rukolu.
  • Za stáleho miešania dusíme až kým rukola tzv. nezvädne. Trvá to asi minútku.
  • Osolíme, okoreníme, naposledy zamiešame a potom hneď rozdeľujeme na taniere.
  • Pridáme hotové kura a môžeme podávať s nakladanými cibuľkami.
  • Niekto si k tomu robí aj hranolky, ale nie sú potrebné.
Grilované kura s rukolou dusenou na panvici.
Zdroj: https://www.foodandwine.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.