Kurča má na grile úplne špecifickú chuť. Keď ho navyše pripravíte s vhodnou prílohou, nemôže sa stať, že by vám nechutilo. V tomto recepte bude kuraciemu mäsu perfektne sekundovať čerstvé rukola.
Ingrediencie:
- 1 zväzok čerstvého rozmarínu
- 1 kura s hmotnosťou cca 1 500 g
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 balenie čerstvé rukoly
- 1 fľaštička nakladaných perlových cibuliek
Postup:
- Najskôr si dôkladne zahrejeme gril na drevené uhlie.
- Akonáhle získa uhlie na vonkajšej strane biely nádych, rozdelíme ho na dve časti a nahrnieme každú polovicu na jednu stranu grilu tak, aby bol stred prázdny.
- Rozdeľte na obe kôpky uhlia vetvičky rozmarínu.
- Kurča osolíme a okoreníme zo všetkých strán, vrátane vnútorného priestoru.
- Takto ochutené kurča položíme na stred roštu prsíčkami nahor.
- Gril zaklopíme a mäso necháme grilovať zhruba 50 minút.
- Potom preneste kura na servírovací tanier a necháme 10 minút odpočinú.
- Medzitým dáme do panvice olej, zahrejeme na miernom ohni a prihodíme rukolu.
- Za stáleho miešania dusíme až kým rukola tzv. nezvädne. Trvá to asi minútku.
- Osolíme, okoreníme, naposledy zamiešame a potom hneď rozdeľujeme na taniere.
- Pridáme hotové kura a môžeme podávať s nakladanými cibuľkami.
- Niekto si k tomu robí aj hranolky, ale nie sú potrebné.