Soľ, korenie a …?
Samozrejme paprika!
Jedno z najuniverzálnejších korenín, ktoré dodáva chuť i vôňu veľkému množstvu pokrmov.
Poďte ho spoločne s nami použiť v rozmanitých receptoch na sliepku na paprike!
Výsledok bude vždy gastronomickým zážitkom.
Ktorý variant vyskúšate ako prvý?
Naše recepty
Paprika – všestranné korenie, ktoré dodá chuť, farbu a arómu
Spoločne so soľou a korením patrí už mnoho storočí k najčastejšie používaným koreniam po celom svete. Pridáva sa predovšetkým do rozmanitých mäsitých pokrmov, ale používa sa aj v kombinácii so syrmi, údeninami či slaným pečivom.
Okrem toho je to práve paprika, ktorá je často základnou zložkou rozmanitých koreniacich zmesí.
Väčšinou všetci poznáme dva základné druhy tohto korenia, ktoré sa získava zo sušených a pomletých paprikových strukov. Papriku sladkú a pálivú. Okrem toho ale existuje aj paprika lahôdková, gulášová či údená.
Prvé zmienky o paprike sú staré už viac ako šesť a pol tisíc rokov a pochádzajú zo starovekých civilizácií žijúcich v Mexiku. Po objavení Ameriky sa paprika postupne rozšírila do celého sveta.
Malé varovanie na záver
Pri používaní papriky počas varenia sa oplatí poznať niekoľko malých trikov. Vzhľadom na to, že dlhým varením paprika stráca svoju farbu, odporúča sa ju do jedál pridávať až ku koncu varenia. Rovnako jej nesvedčí pridanie do rozpáleného oleja, môže ľahko dôjsť k jej zhorknutiu.
Sliepky na paprike patria k jednému z najtradičnejších pokrmov, ktoré sú s používaním papriky spojené. Pôvodná receptúra pochádza z maďarskej kuchyne, v ktorej je paprika používaná vo väčšine tradičných pokrmov.