Kombinácia šošovky a údeného mäso patrí medzi tie najobľúbenejšie. Inšpirujte sa naším receptom, ktorý si zamiluje celá vaša rodina!
INGREDIENCIA
- 400 g šošovky
- 1 bobkový list
- hrsť zmesi korenia (majoránka, tymián, petržlenová vňať)
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 150g zeleru
- lyžice rastlinného oleja
- lyžice vínneho octu
- soľ, čerstvo mleté biele korenie
- 4 plátky údeného bravčového mäsa
- 100 g slaniny
POSTUP
- V sitku prepláchnite šošovku.
- Dajte variť osolenú vodu.
- Pridajte šošovku, stlmte teplotu a varte do zmäknutia asi 30 minút.
- Po 15 minútach pridajte bylinky a bobkový list.
- Zatiaľ si očistite zeler, mrkvu, cibuľu a nakrájajte na kocky.
- Slaninu tiež pokrájajte na kocky.
- Na panvici rozohrejte olej pridajte slaninu a zeleninu a smažte kým nie je slanina chrumkavá a zelenina mäkká (2-3 minúty).
- Zo šošovky vyberte bobkový list a zlejte vodu.
- Zmiešajte šošovku so slaninou a zeleninou.
- Dochuťte octom, korením a soľou.
- Na panvici osmažte plátky bravčového do hneda (2-3 minúty).
- Šošovku dajte na tanier, na nej položte osmažený plátok údeného a posypte trochou majoránu.
- Dusená šošovka je hotová.
- Dobrú chuť!