Dusená zelenina

Dusená zelenina

Vynikajúca dusená kaleráb s stopkovým zelerom, paprikou, mrkvou a cuketou je perfektná pre zahriatie a doplnenie potrebných vitamínov počas jesenných a zimných dní. Skvele sa hodí napríklad k varenej ryži alebo čerstvému ​​chlebu.

INGREDIENCIA

  • 1 veľká kaleráb, olúpaná a nakrájaná na kocky
  • 1 lyžica avokádového alebo olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané
  • 2 stopky stopkového zeleru, nakrájané
  • 1/2 strednej červenej papriky, nakrájané
  • 1 stredná mrkva, olúpaná a nakrájaná
  • 1 stredná cuketa, nakrájaná
  • hrsť nasekaných čerstvých byliniek (bazalka, oregano, tymián, rozmarín)
  • 1-2 kocky zeleninového bujónu plus 4 šálky vody alebo 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 2 lyžičky sušenej cibule
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • kajenské korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti

Na zahustenie:

  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 2 lyžice vody

POSTUP

  • Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte cibuľu a restujte do mäkka, asi 2 minúty.
  • Vmiešajte cesnak, jarnú cibuľku, papriku, stopkový zeler, mrkvu, cuketu, kaleráb a čerstvé bylinky; za stáleho miešania varte ďalšiu minútu.
  • Pridajte bujón, zeleninový vývar alebo vodu, talianske korenie, sušenú cibuľu a cesnak a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu a varte, kým zelenina nezmäkne, asi 25 minút.
  • Pridajte kajenské korenie a soľ podľa chuti.
  • Vytvorte kašu z kukuričného škrobu rozpustením 1 lyžice kukuričného škrobu v 2 lyžiciach studenej vody.
  • Zatiaľ čo sa všetko dusí, pridajte do hrnca kašičku, pokrm skvele zhustne.
  • Užite si to!
Dusená kaleráb s repíkatým zelerom, paprikou, mrkvou a cuketou servírovaná na tanieroch s vedľa položenými lyžičkami.
www.healthiersteps.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.