Dusené bravčové mäso s kalerábom

Dusené bravčové mäso s kalerábom

Táto dusená bravčová zmes obsahuje jemnú bravčovú pliecku spolu s tou najlepšou jesennou zeleninou a ovocím. Batáty, kaleráby, fazuľky a jablká vytvárajú spolu s mäsom dokonalú kombináciu chutí, ktoré nikto neodolá!

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1,3 kg bravčovej plece bez kosti (prebytočný tuk odstráňte a mäso nakrájajte na 5 cm kúsky)
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 lyžička sušenej šalvie
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička mletej horčice
  • ½ lyžičky mletého muškátového orieška
  • ¼ lyžičky mletého kajenského korenia
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 1 šálka suchého cideru
  • 3 lyžice jablčného octu
  • ½ kilá batátov, olúpaných a nakrájaných na kúsky o veľkosti sústa
  • 500 g kalerábu, olúpané a nakrájané na kúsky veľkosti sústa
  • 2 stredné pevné sladké jablká, olúpané, zbavené jadrovníka a nakrájané na kúsky
  • 1 šálka zelených fazuliek, nakrájaných na 2,5 cm kúsky

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 160 °C a posuňte rošt do spodnej strednej polohy.
  • Bravčovú pliecko osušte papierovými utierkami a dochuťte soľou a korením.
  • Zahrejte olivový olej vo veľkom hrnci vhodnom do rúry na stredne vysokej teplote.
  • Postupne do hrnca pridajte bravčové mäso a opekajte zo všetkých strán, 2 až 3 minúty z každej strany.
  • Opečené mäso dajte do misy.
  • Znížte plameň az hrnca vylejte všetok tuk okrem 2 polievkových lyžíc.
  • Pridajte cibuľu a opekajte, kým nezmäkne, asi 5 minút.
  • Vmiešajte cesnak, sušenú šalviu, sušený tymián, mletú horčicu, muškátový oriešok a kajenské korenie.
  • Za stáleho miešania restujte do rozvoňania asi 1 minútu.
  • Pridajte bravčové mäso a všetku šťavu z misy späť do hrnca.
  • Pridajte vývar a cider.
  • Priveďte do varu, zoškrabnite všetky ďalšie hnedé kúsky z dna hrnca, prikryte a vložte do rúry na 2 hodiny.
  • Vyberte hrniec z rúry a pridajte ocot, batáty, kaleráby a jablká.
  • Zakryte a vložte späť do rúry na ďalších tridsať minút.
  • Hrniec opäť vyberte z rúry a pridajte zelené fazuľky.
  • Zakryte a vložte späť do rúry a pečte ďalších 30 minút, kým zelenina nezmäkne.
  • Ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa potreby.
Dusená zmes s mäsom a kapustninou v hrnci.
www.raspberriesandkohlrabi.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.