Táto dusená bravčová zmes obsahuje jemnú bravčovú pliecku spolu s tou najlepšou jesennou zeleninou a ovocím. Batáty, kaleráby, fazuľky a jablká vytvárajú spolu s mäsom dokonalú kombináciu chutí, ktoré nikto neodolá!
INGREDIENCIA
- 2 lyžice olivového oleja
- 1,3 kg bravčovej plece bez kosti (prebytočný tuk odstráňte a mäso nakrájajte na 5 cm kúsky)
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- 1 lyžička sušenej šalvie
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 lyžička mletej horčice
- ½ lyžičky mletého muškátového orieška
- ¼ lyžičky mletého kajenského korenia
- 1 liter kuracieho vývaru
- 1 šálka suchého cideru
- 3 lyžice jablčného octu
- ½ kilá batátov, olúpaných a nakrájaných na kúsky o veľkosti sústa
- 500 g kalerábu, olúpané a nakrájané na kúsky veľkosti sústa
- 2 stredné pevné sladké jablká, olúpané, zbavené jadrovníka a nakrájané na kúsky
- 1 šálka zelených fazuliek, nakrájaných na 2,5 cm kúsky
POSTUP
- Predhrejte rúru na 160 °C a posuňte rošt do spodnej strednej polohy.
- Bravčovú pliecko osušte papierovými utierkami a dochuťte soľou a korením.
- Zahrejte olivový olej vo veľkom hrnci vhodnom do rúry na stredne vysokej teplote.
- Postupne do hrnca pridajte bravčové mäso a opekajte zo všetkých strán, 2 až 3 minúty z každej strany.
- Opečené mäso dajte do misy.
- Znížte plameň az hrnca vylejte všetok tuk okrem 2 polievkových lyžíc.
- Pridajte cibuľu a opekajte, kým nezmäkne, asi 5 minút.
- Vmiešajte cesnak, sušenú šalviu, sušený tymián, mletú horčicu, muškátový oriešok a kajenské korenie.
- Za stáleho miešania restujte do rozvoňania asi 1 minútu.
- Pridajte bravčové mäso a všetku šťavu z misy späť do hrnca.
- Pridajte vývar a cider.
- Priveďte do varu, zoškrabnite všetky ďalšie hnedé kúsky z dna hrnca, prikryte a vložte do rúry na 2 hodiny.
- Vyberte hrniec z rúry a pridajte ocot, batáty, kaleráby a jablká.
- Zakryte a vložte späť do rúry na ďalších tridsať minút.
- Hrniec opäť vyberte z rúry a pridajte zelené fazuľky.
- Zakryte a vložte späť do rúry a pečte ďalších 30 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa potreby.