Dusené flank steaky na víne so šampiňónmi

Dusené flank steaky na víne so šampiňónmi

Tento recept je výdatný a plný lahodnej chuti vína a šampiňónov. Jemné mäso v kombinácii s delikátnou omáčkou a pečenými zemiakmi, ktoré zvoľte ako prílohu, si zamilujete.

Ingrediencie

  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 30 gramov hladkej múky
  • 4 cca 200 g dusené hovädzie flank steaky bez tučnej časti
  • 200 ml červeného vína
  • 300 gramov šampiňónov pokrájaných na štvrtky
  • 2 cibuľa
  • morská soľ podľa chuti
  • 1 lyžička celého korenia
  • 2 lyžičky worcesterskej omáčky
  • 1 lyžička anglickej horčice
  • 500 ml kvalitného hovädzieho vývaru
  • niekoľko čerstvých vetvičiek tymiánu
  • 8 lyžičiek granulovanej omáčky Bisto Original na zahustenie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 170 stupňov C.
  2. Zahrejte olej na panvici na stredne vysokom ohni.
  3. Dajte hovädzie mäso do múky az oboch strán ho utesnite v oleji a vložte do hlbokého pekáča.
  4. Jednu cibuľu nakrájajte na plátky a druhú nasekajte najemno.
  5. Navrstvite cibuľu a huby na mäso.
  6. Zmiešajte v džbáne hovädzí vývar, víno, korenie, worcesterskú omáčku a horčicu a prelejte mäso, cibuľu a huby v pekáči.
  7. Tekutina musí pokrývať hovädzie mäso; v prípade potreby pridajte viac vriacej vody.
  8. Zakryte pekáč niekoľkými vrstvami alobalu a pečte v strede rúry po dobu 3 hodín.
  9. Zlejte tekutinu z pekáča a zahustite ju Bistom, aby sa vytvorila omáčka.
  10. Vráťte omáčku späť do pekáča a pečte ďalších 15-20 minút.
  11. Podávajte s pečenými zemiakmi a sezónnou zeleninou.
Hovviezie mäso v hrnci plnom omáčky z červeného vína a šampiňónov.
www.elizabethskitchendiary.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.