Dusené hovädzie s tarhoňou

Dusené hovädzie s tarhoňou

Aj v tomto prípade sa pozrieme pod pokrievku maďarskej kuchyni. Tarhoňa s duseným hovädzím, v origináli marhaperkelt je jedným z obľúbených tradičných jedál, ktoré si turisti nenechávajú v Maďarsku ujsť. Priviezť si kúsok tejto kuchyne až domov však nie je žiadny veľký problém. Ako sa marhapelket pripravuje?

Ingrediencie

  • 1 kg hovädzieho mäsa na guláš
  • 250 g tarhone
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 veľké cibule, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky, nasekaného cesnaku
  • 1 červená a 1 zelená paprika, nakrájané na kocky
  • 1 PL mletej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1 plechovka (400 g) krájaných paradajok vo vlastnej šťave
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  1. Hovädzie mäso nakrájajte na kocky.
  2. V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte hovädzie mäso a restujte ho zo všetkých strán, kým nie je hnedé, asi 5 minút.
  3. Pridajte cibuľu a restujte ju, kým nie je mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
  4. Pridajte cesnak, papriku, rascu, soľ a korenie a restujte ďalšiu minútu.
  5. Vmiešajte krájané paradajky, vývar a bobkové listy. Priveďte do varu a potom znížte oheň a duste 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké.
  6. Medzitým uvarte tarhoňu podľa návodu na obale.
  7. Pred podávaním vyberte bobkové listy.
  8. Podávajte s uvarenou tarhoňou. Môžete dozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou alebo kyslou smotanou.
tarhoňa s duseným hovädzím a omáčkou
ck-creativekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.