Netradičnú chuť omáčke môžete dodať prostredníctvom parmezánu. Pred kúpou predpripraveného už nastrúhaného parmezánu dajte prednosť tomu, ktorý si na hrubom strúhadle prichystáte vy sami.
Ingrediencie
- 700 g hovädzieho mäsa
- 300 g šampiňónov
- 1/4 šálky bieleho vína (napríklad Sauvignon)
- 1/2 šálky vývaru
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 2 strúčiky cesnaku
- 30 g parmezánu
- 2 PL masla
- 1 PL olivového oleja
- tymian
- soľ, korenie
Postup
- Na panvici zohrejte olej a maslo a orestujte na kúsky nakrájané hovädzie mäso.
- Pridajte na plátky nakrájané huby a 5 minút všetko duste.
- Potom pridajte prelisovaný cesnak, soľ a korenie.
- Opatrne prilejte víno a za stáleho miešania varte, kým sa ho väčšina neodparí.
- Pridajte vývar a varte, kým mäso nebude mäkké, v prípade potreby pridajte viac vývaru.
- K zmesi pridajte smotanu a čerstvo nastrúhaný parmezán.
- Znížte teplotu a za občasného miešania ešte niekoľko minút povarte, kým omáčka nezhustne.
- Pridajte tymian a prípadne aj soľ a korenie.
Tento pokrm môžete podávať s ryžou, zemiakovou kašou aj cestovinami.