Dusené jahňacie kolienko na červenom víne so zeleninou

Dusené jahňacie kolienko na červenom víne so zeleninou

Luxusné dlho dusené mäso na zelenine a červenom víne, ktoré sa vám rozplynie v ústach, môžete podávať napríklad ako delikátnu večeru či slávnostný obed. Servírujte so zelenými fazuľkami a polentou.

INGREDIENCIA

  • 6 jahňacích kolienok (celkom asi 2,5 kg)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 stredné cibule, nakrájané
  • 3 veľké mrkvy, olúpané a nakrájané na kolieska
  • 10 strúčikov cesnaku, nasekaných
  • 1 (750 ml) fľaša suchého červeného vína
  • 1 konzerva (800 ml) nakrájaných paradajok so šťavou
  • 400 ml kuracieho vývaru
  • 400 ml hovädzieho vývaru
  • 5 lyžičiek nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 2 lyžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry

POSTUP

  1. Kolienka posypeme soľou a korením.
  2. V ťažkom veľkom hrnci rozohrejeme olej na stredne vysokom plameni.
  3. Po dávkach pridávame kolienka do hrnca a restujeme dohneda zo všetkých strán, asi 8 minút.
  4. Preneste kolienka do misky.
  5. Do hrnca pridáme cibuľu, mrkvu a cesnak a restujeme dozlatista, asi 10 minút.
  6. Vmiešame všetky zostávajúce ingrediencie.
  7. Vrátime kolienka do hrnca a zatlačíme dole, aby sa ponorili.
  8. Tekutinu privedieme do varu.
  9. Znížime teplotu na stredne nízku.
  10. Zakryjeme a dusíme, kým mäso nezmäkne, asi 2 hodiny.
  11. Odkryjeme hrniec a dusíme, kým mäso nezmäkne, asi o 30 minút dlhšie.
  12. Preneste kolienka na tanier a zakryte potravinárskou fóliou.
  13. Omáčku varte v hrnci do zhustnutia, asi 15 minút.
  14. Dochuťte soľou a korením.
  15. Nalejte omáčku cez kolienka a servírujte.
Dusené kolienko z jahňacieho ozdobené vetvička rozmarínu.
www.epicurious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.