Tento recept je jednoduchý a pritom tak luxusný! Jahňacia kolienka dusená veľmi pomaly v rúre v paradajkovej omáčke, ktorá dodá mäsu veľa lahodnej chuti, budú to najlepšie, čo ste za posledný rok jedli!
Ingrediencie
- 6 jahňacích kolienok
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 4 lyžice masla
- 1 cibuľa, nakrájaná
- 2 stredné mrkvy, olúpané a jemne nakrájané
- 3 strúčiky cesnaku, lisované
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 šálky hovädzieho vývaru
- 1 plechovka (425 g) paradajkovej omáčky
- 2 vetvičky rozmarínu
- 1 šálka červeného vína
- zemiaková kaša, na podávanie
Postup
- Predhrejte rúru na 175 ° Celzia.
- Jahňacie kolienka osoľte a okoreňte.
- Vo veľkom hrnci (alebo panvici) vhodnom do rúry rozohrejte olej.
- Pridajte jahňacie mäso a opekajte celé dozlatista, asi 4 minúty z každej strany.
- Podľa potreby pracujte v dávkach.
- Vyberte jahňacie mäso z hrnca a položte na tanier.
- V hrnci rozpustite na strednom plameni 2 lyžice masla.
- Pridajte cibuľu a mrkvu a restujte do mäkka, 4 minúty.
- Pridajte cesnak a restujte, kým nebude voňavý, ešte 1 minútu, potom pridajte paradajkový pretlak a premiešajte.
- Zalejte vývarom a paradajkovou omáčkou a potom vráťte jahňacie kolienka do hrnca.
- Pridajte rozmarín a priveďte do varu.
- Prikryte a preložte do rúry.
- Pečte, kým jahňacie kolienka úplne nezmäknú, 2 hodiny.
- Vyberte jahňacie mäso z hrnca a položte na doštičku.
- Zabaľte mäso do alobalu, aby ste ho udržali teplé.
- Rozmarín vyhoďte.
- Vráťte hrniec na sporák na strednú teplotu.
- Pridajte víno a priveďte do varu.
- Znížte teplotu a nechajte variť do zhustnutia, 10 minút.
- Vmiešajte zvyšné 2 lyžice masla.
- Jahňacie mäso podávajte so zemiakovou kašou a lyžicou omáčky navrch.