Dusené králičie mäso na smotane s kaparmi

Dusené králičie mäso na smotane s kaparmi

Tento pokrm je výživný, skvele chutí a navyše je jednoduchý na prípravu. Ak ho chcete posunúť o úroveň vyššie, môžete pridať nejaké hríbiky pre zemitejšiu chuť.

Čo budeme potrebovať

  • 1 celý králik
  • 1 cibuľa
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 1 šálka bieleho vína
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica granulovaného cesnaku
  • 1 lyžička mletého korenia
  • 4 šálky vody alebo zeleninového vývaru
  • 1 a 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžice kaparov v náleve
  • 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  • Králika naporciujte na kúsky.
  • Dochuťte soľou, čiernym korením a granulovaným cesnakom.
  • Na strednom plameni rozohrejte vo veľkej panvici 2-3 lyžice olivového oleja.
  • Mäso opekajte 5 minút z oboch strán a potom vyberte z panvice.
  • Olúpte a nakrájajte najemno cibuľu a cesnak.
  • Pridajte cibuľu a cesnak na panvicu a duste s maslom, kým nezosklovatí.
  • Zalejte šálkou bieleho vína a nechajte 2 minúty povariť alebo kým sa alkohol neodparí.
  • Mäso dajte späť do panvice, zalejte vodou a prikryte pokrievkou.
  • Nechajte na strednom plameni dusiť po dobu 40 minút alebo kým mäso nezmäkne.
  • Ak je to nutné, aby sa mäso neprichytilo k panvici, podlejte počas pečenia trochou vody.
  • Keď je mäso mäkké, snímte pokrievku, zalejte smotanou a premiešajte.
  • Pridajte kapary a dijonskú horčicu a znova premiešajte.
  • Servírujte s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
  • Nechajte si chutiť!
Králičie stehno servírované na tanieri so smotanovou omáčkou s plátkami bagety.
www.delicerecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.