Tento pokrm je výživný, skvele chutí a navyše je jednoduchý na prípravu. Ak ho chcete posunúť o úroveň vyššie, môžete pridať nejaké hríbiky pre zemitejšiu chuť.
Čo budeme potrebovať
- 1 celý králik
- 1 cibuľa
- 4-5 strúčikov cesnaku
- 1 šálka bieleho vína
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica soli
- 1 lyžica granulovaného cesnaku
- 1 lyžička mletého korenia
- 4 šálky vody alebo zeleninového vývaru
- 1 a 1/2 šálky smotany na šľahanie
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 2 lyžice kaparov v náleve
- 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
Postup
- Králika naporciujte na kúsky.
- Dochuťte soľou, čiernym korením a granulovaným cesnakom.
- Na strednom plameni rozohrejte vo veľkej panvici 2-3 lyžice olivového oleja.
- Mäso opekajte 5 minút z oboch strán a potom vyberte z panvice.
- Olúpte a nakrájajte najemno cibuľu a cesnak.
- Pridajte cibuľu a cesnak na panvicu a duste s maslom, kým nezosklovatí.
- Zalejte šálkou bieleho vína a nechajte 2 minúty povariť alebo kým sa alkohol neodparí.
- Mäso dajte späť do panvice, zalejte vodou a prikryte pokrievkou.
- Nechajte na strednom plameni dusiť po dobu 40 minút alebo kým mäso nezmäkne.
- Ak je to nutné, aby sa mäso neprichytilo k panvici, podlejte počas pečenia trochou vody.
- Keď je mäso mäkké, snímte pokrievku, zalejte smotanou a premiešajte.
- Pridajte kapary a dijonskú horčicu a znova premiešajte.
- Servírujte s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Nechajte si chutiť!