Dusené králičie stehná so zelenými fazuľkami

Dusené králičie stehná so zelenými fazuľkami

Pripravte si králičie stehienka v lahodnej krémovej omáčke z horčice, bieleho vína a čerstvých byliniek. Servírujte sa zelenými fazuľkami!

Čo budete potrebovať

  • 4 králičie stehná
  • soľ a korenie
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa nakrájaná na kocky
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 šálka suchého bieleho vína
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky dijonskej horčice
  • 2 vetvičky tymiánu
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica octu
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 250 g zelených fazuliek, orezaných

Postup

  • Králika osoľte a okoreňte.
  • Rozpáľte olej vo woku.
  • Králičie stehienka opečte zo všetkých strán dozlatista a chrumkava, často s nimi pohybujte, aby sa neprilepili na panvicu.
  • To by malo trvať približne 10 minút.
  • Vyberte stehná z panvice a dajte bokom.
  • Pridajte cibuľu a restujte do zmäknutia.
  • Posypte múkou.
  • Restujte 1 minútu.
  • Pridajte víno a vývar.
  • Priveďte do varu.
  • Pridajte horčicu a premiešajte.
  • Vráťte králika do panvice.
  • Pridajte tymian.
  • Zakryte pokrievkou a duste 1 hodinu.
  • Po 20 minútach premiešajte zelené fazuľky s olivami a soľou.
  • Marinujte 25 minút.
  • Marinované fazuľky opekajte na panvici asi 15 minút.
  • Vyberte králika z rúry a dajte bokom.
  • Do omáčky vmiešajte kyslú smotanu, ocot a petržlenovú vňať.
  • Redukujte asi 5 minút.
  • Králika podávajte s výdatnou porciou fazuliek a omáčkou.
Králiace stehienka na tácke s miskou horčičnej omáčky a zelenými fazuľkami.
www.bewildeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.