Pripravte si králičie stehienka v lahodnej krémovej omáčke z horčice, bieleho vína a čerstvých byliniek. Servírujte sa zelenými fazuľkami!
Čo budete potrebovať
- 4 králičie stehná
- soľ a korenie
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa nakrájaná na kocky
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 šálka suchého bieleho vína
- 2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 šálky dijonskej horčice
- 2 vetvičky tymiánu
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžica octu
- 1/4 šálky olivového oleja
- 250 g zelených fazuliek, orezaných
Postup
- Králika osoľte a okoreňte.
- Rozpáľte olej vo woku.
- Králičie stehienka opečte zo všetkých strán dozlatista a chrumkava, často s nimi pohybujte, aby sa neprilepili na panvicu.
- To by malo trvať približne 10 minút.
- Vyberte stehná z panvice a dajte bokom.
- Pridajte cibuľu a restujte do zmäknutia.
- Posypte múkou.
- Restujte 1 minútu.
- Pridajte víno a vývar.
- Priveďte do varu.
- Pridajte horčicu a premiešajte.
- Vráťte králika do panvice.
- Pridajte tymian.
- Zakryte pokrievkou a duste 1 hodinu.
- Po 20 minútach premiešajte zelené fazuľky s olivami a soľou.
- Marinujte 25 minút.
- Marinované fazuľky opekajte na panvici asi 15 minút.
- Vyberte králika z rúry a dajte bokom.
- Do omáčky vmiešajte kyslú smotanu, ocot a petržlenovú vňať.
- Redukujte asi 5 minút.
- Králika podávajte s výdatnou porciou fazuliek a omáčkou.