Dusené králičie stehná v smotanovej omáčke

Dusené králičie stehná v smotanovej omáčke

Zo všetkých častí králika sú najlepšie zadné stehná. Skúste si ich pripraviť podľa nášho návodu s lahodnou krémovou omáčkou francúzskeho štýlu so šalotkou a horčicou. Pokiaľ si nechcete kupovať fľašu Lillet Blanc len kvôli tomuto receptu, môžete použiť suché biele víno.

Čo budete potrebovať

  • 1 zadné králičie stehno s hmotnosťou cca 200 g
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice nasekané šalotky
  • 1/4 šálky aperitívu Lillet Blanc (alebo suchého bieleho vína)
  • 2 strúčiky cesnaku, rozotreného
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 vetvičky tymiánu
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • soľ podľa chuti

Postup

  • Do hrnca pridajte trochu oleja a na stredne vysokej teplote opečte vonkajšiu stranu králičieho stehienka dozlatista.
  • Vyberte a dajte bokom.
  • Do hrnca pridajte trochu oleja a šalotky.
  • Nechajte šalotku restovať na strednom plameni a keď sa zredukuje, pridajte trochu soli a masla.
  • Akonáhle sú šalotky zosklovatené, pridajte Lillet Blanc alebo trochu suchého bieleho vína.
  • Potom pridajte dijonskú horčicu, smotanu, tymian a roztlačené strúčiky cesnaku.
  • Všetko priveďte do varu a pridajte späť králičie stehno.
  • Na králičie stehno nalejte omáčku.
  • Hrniec priklopte pokrievkou a znížte plameň na najnižší možný.
  • Nechajte variť hodinu a pol.
  • Opatrne vyberte stehno z hrnca na tanier a lyžičkou ho prelejte omáčkou.
  • Ozdobte šalátom alebo čerstvými klíčkami a podávajte.
Králičie stehno s krémovou omáčkou francúzskeho štýlu so šalotkou a horčicou na tanieri, podávané so šalátom.
www.cookingtoentertain.com

Vyskúšajte aj naše zaujímavé recepty na králika s cesnakom , ktoré skvele poslúžia ako chutná večera či menší obed!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.