Skvelý recept pre zaneprázdnených ľudí, ktorí nechtejšie stráviť v kuchyni celé dni. Pritom sa jedná o zdravý a lahodný pokrm, ktorý zachutí celej rodine.
Ingrediencie
- 1 veľká cibuľa, nasekaná najemno
- 3 veľké drvené strúčiky cesnaku
- 900 g paprík, bez semienok a nasekaných nahrubo
- 500 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože, nakrájaných na kocky
- avokádový olej na vyprážanie
- 500 g paradajok, nakrájaných na kocky
- 1 šálka nevarené quinoy
- 2 x 400 g plechovka cíceru, prepláchnutá
- 2 šálky zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 1 a 1/2 lyžičky soli
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 3 bobkové listy
- 1/2 šálky tahini pasty
- 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate alebo bazalky, jemne nasekané
Postup
- Rozpáľte na miernom ohni avokádový olej v panvici, pridajte cibuľu a cesnak a chvíľu restujte.
- Zvýšte plameň, pridajte korenie a ešte chvíľu za občasného miešania restujte.
- Preložte zmes do veľkého pomalého hrnca spolu s kuracím mäsom, paradajkami, quinoou, cícerom, vývarom, soľou, čiernym korením a bobkovými listami a premiešajte.
- Zakryte a varte 4 hodiny na vysokú tepotu alebo 8 hodín na nízku.
- Vypnite hrniec, pridajte tahini a bylinky, premiešajte a nechajte pár minút odstáť.
- Podávajte.