Dusené kuracie s kelom a bylinkovými špecľami

Dusené kuracie s kelom a bylinkovými špecľami

Šťavnaté dusené kuracie stehenné rezne so kelom servírované s bylinkovými špecľami sú výdatným jedlom, ktoré sa skvele hodí na víkendový obed. Potešte svoju rodinu zase niečím novým!

Čo budete potrebovať

  • 1 kg kuracích stehenných rezňov, nakrájaných na 5 cm kúsky
  • hladká múka
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 20 g masla
  • 1 malá červená cibuľa, nakrájaná na 3 cm kúsky
  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 125 ml suchého bieleho vína
  • 435 ml kuracieho vývaru
  • 120 g kyslej smotany
  • 100 g kelu, nahrubo nasekané

Na špecle:

  • 300 g hladkej múky
  • 2 lyžice nasekané čerstvé pažítky
  • 2 lyžice nadrobno nasekané čerstvé plocholisté petržlenové vňate
  • 3 vajcia
  • 250 ml kuracieho vývaru

Postup

  • Kuracie mäso bohato osoľte a okoreňte.
  • Obaľte ho v múke a prebytok straste.
  • Veľký ťažký hrniec zahrejte na strednom plameni.
  • Pridajte 1 lyžicu oleja, 10 g masla a polovicu kuracieho mäsa.
  • Opekajte, podľa potreby obracajte, 5 minút alebo do zlatohneda.
  • Mäso preložte na tanier.
  • Opakujte so zvyšným mäsom.
  • Dajte bokom.
  • Pridajte zvyšný olej a maslo, cibuľu a cesnak a restujte za stáleho miešania, aby sa zoškrabali opečené kúsky, 3 minúty alebo kým cibuľa nezmäkne a nezezlátne.
  • Pridajte víno, priveďte do varu a varte 2 minúty alebo kým sa víno mierne nezredukuje.
  • Vráťte mäso do hrnca.
  • Pridajte kuracie vývar a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu na minimum, prikryte a za občasného miešania varte 30–35 minút alebo kým kura nezmäkne a omáčka nezhustne.
  • Medzitým si pripravte špecle.
  • Vo veľkej mise prešľahajte múku, pažítku, petržlenovú vňať, 3 lyžičky soli a 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia.
  • V malej miske rozšľahajte vajcia a vývar, kým sa nespoja.
  • Postupne zašľahajte vaječnú zmes do múčnej zmesi.
  • Medzitým priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci na vysokom plameni a potom plameň znížte.
  • Pomocou silikónovej stierky pretlačte polovicu cesta 5 mm širokými otvormi v sitku do vriacej vody.
  • Špecle varte asi 10 sekúnd alebo do zmäknutia.
  • Pomocou dierovanej lyžice vyberte špecle, sceďte a dajte na plech.
  • Opakujte so zvyšným cestom.
  • Uvarené špecle udržujte teplé, kým nie sú pripravené na podávanie.
  • Priveďte znovu kuraciu dusenú zmes do varu na strednom plameni.
  • Pridajte kyslú smotanu a kel a premiešajte, aby sa omáčka prepojila a kel zvädol.
  • Teplé špecle rozdeľte do 4 plytkých misiek a prelejte dusenou kuracou zmesou.
  • Užite si to!
Dusené kuracie stehenné rezne so kelom servírované s bylinkovými špecľami v miske s lyžicou.
www.taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.