Dusené mäso so špenátom

Dusené mäso so špenátom

Králik na cesnaku je vynikajúca pochúťka pre každého, kto miluje tento druh mäsa a cesnak ako taký.

Ostatne ten dokáže vyzdvihnúť aj to absolútne najnudnejšie jedlo na vyššiu úroveň. Pripravte tento recept ako obed pre svojich blízkych či pohostenie pre priateľov, budú vás za to milovať.

Ingredinci:

  • 1 králik
  • 1/2 hrnčeka múky
  • Morská soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 žltá cibuľa
  • 1 stredne veľká mrkva
  • 1 červená paprika
  • 4 – 6 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica rozmarínu
  • 1/4 hrnčeka octu z bieleho vína
  • 2 lyžičky cukru (kryštál, trstinový)
  • 1 hrnček bieleho vína
  • 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru

Na ozdobu:

  • 2 hrsti baby špenátu
  • 2 lyžice pražených píniových orieškov
  • 2 lyžice smotany

Postup:

  • Do misy dáme múku a dostatočne osolíme aj okoreníme. Premiešame a vložíme do nej králika, ktorého si predtým naporciujeme.
  • Dôkladne ho v múke obalíme a prebytočnú múku oklepeme.
  • Pripravíme si veľkú panvicu a vlejeme do nej olivový olej, aby sa nahrial. Zároveň s olejom pridáme aj maslo.
  • Akonáhle je tuk zahriaty, vložíme do panvice králika a opekáme zo všetkých strán, aby zhnedol. Nastavíme si stredný oheň, aby sa nám králik s múkou nepripálil.
  • Takto zhnednutého králika odložíme nabok a očistíme si všetku zeleninu.
  • Všetko nakrájame na tenké prúžky či kocky a prihodíme do panvice. Rozmarín nasekáme a taktiež dáme do panvice. Zakryjeme pokrievkou a necháme variť, pokiaľ nie je zelenina jemná a mäkká.
  • Potom odklopíme, zvýšime teplotu, pridáme ocot s cukrom a varíme po dobu 30 sekúnd.
  • Potom prilejeme víno s kuracím vývarom, dochutíme a privedieme do varu.
  • Vrátime králika do panvice, zaklopíme a na miernom ohni varíme asi 30 minút.
  • Po uplynutí tejto doby králika vyberieme a uložíme na teplé miesto, aby nevychladil.
  • Znížime teplotu a ešte 5 minút varíme. Nakoniec ešte prisypeme píniové oriešky so špenátom a zalejeme smotanou. Necháme chvíľku variť a môžeme servírovať. Podávame na tanieri preliate omáčkou.

Tip: Ak nemáte králika a napriek tomu sa vám tento recept páči, použite namiesto neho kura. Výsledok bude vynikajúci.

Králik na cesnaku so špenátom a vôňou rozmarínu.
Zdroj: https://dish.co.nz/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.