Dusené morčacie mäso

Dusené morčacie mäso

Hoci máme perkelt vo väčšine prípadov zažitý ako pokrm z hovädzieho, nie je problém ho uvariť aj s iným druhom mäsa. Ostatne morka je vďačné mäso a hodí sa prakticky na čokoľvek. Spolu s cibuľou tvoria nerozlučné parťáky a postarajú sa aj o luxusnú chuť.

Ingrediencie:

  • 1,2 kg morčacích pŕs nakrájané na kúsky o veľkosti sústa
  • 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 veľké cibule nakrájané na kocky
  • 300 ml paradajkovej omáčky
  • 2 lyžičky pasty z hovädzieho bujónu alebo 2 kocky hovädzieho bujónu
  • 1/2 šálky vody
  • 3 polievkové lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička octu
  • 1/4 hrnčeka kyslej smotany
  • 1 balenie vaječných rezancov

Postup:

  • Kúsky mäsa osolíme a okoreníme. Do veľkého hrnca dáme zahriať olej na stredne vysokú teplotu.
  • Akonáhle je horúci, prihodíme kúsky mäsa a opečieme zo všetkých strán. Opečené kúsky vyberieme na tanier.
  • Do hrnca pridáme cibuľu a restujeme dozlatista.
  • Mäso vrátime späť do hrnca. Prilejeme paradajkovú omáčku, ocot aj vodu, prihodíme bujón s paprikou.
  • Hrniec prikryjeme, znížime teplotu na minimum a varíme 2 hodiny, kým sa mäso nerozpadne.
  • Zložíme z platne a necháme 10 minút vychladnúť.
  • Potom vmiešame kyslú smotanu. Ochutnáme a podľa potreby dosolíme a okoreníme.
  • Uvaríme rezance podľa návodu na obale, naservírujeme na tanier a prelejeme hotovou mäsovou zmesou.
Perkelt z morčacieho mäsa s domácimi vaječnými rezancami a restovanou zeleninou ako prílohou.
Zdroj: https://tastesbetterfromscratch.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.