Kari patrí k výrazným druhom korenia, ktoré dodáva pokrmu špecifickú chuť a vôňu. Recept môžete obohatiť pridaním rozmanitej zeleniny.
Ingrediencie:
- 1 sliepka
- 1 šálka paradajkového pyré
- 1 šálka kokosového mlieka
- 1/4 šálky vody
- 1 šálka nakrájanej cibule
- 1 čajová lyžička kari
- 1 čajová lyžička strúhaného zázvoru
- 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
- 1 PL oleja
- soľ, korenie
- čerstvý koriander na ozdobu
Postup:
- V hrnci s olejom nechajte rozvoňať rascu.
- Následne pridajte nakrájanú cibuľu, nastrúhaný zázvor a sušený mletý cesnak.
- Povarte približne 3 minúty.
- Pridajte paradajkové pyré a ostatné korenie okrem karí, premiešajte a nechajte restovať približne 3 minúty.
- Umytú a očistenú sliepku naporciujte, odstráňte kožu a pridajte kúsky mäsa do hrnca.
- Poduste približne 5 minút.
- Pridajte vodu, priklopte hrniec pokrievkou a duste až do doby, kým bude mäso mäkké.
- Následne prilejte do hrnca kokosové mlieko a karí.
- Za stáleho miešania duste približne 5 minút, kým omáčka nezhustne.
- Vmiešajte citrónovú šťavu a môžete pozrieť.
Sliepku na karí podávajte s ryžou či indickou chlebovou plackou naan posypanú čerstvým koriandrom.