Dusené slepačie kúsky na karí s ryžou

Dusené slepačie kúsky na karí s ryžou

Kari patrí k výrazným druhom korenia, ktoré dodáva pokrmu špecifickú chuť a vôňu. Recept môžete obohatiť pridaním rozmanitej zeleniny.

Ingrediencie:

  • 1 sliepka
  • 1 šálka paradajkového pyré
  • 1 šálka kokosového mlieka
  • 1/4 šálky vody
  • 1 šálka nakrájanej cibule
  • 1 čajová lyžička kari
  • 1 čajová lyžička strúhaného zázvoru
  • 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
  • 1 PL oleja
  • soľ, korenie
  • čerstvý koriander na ozdobu

Postup:

  1. V hrnci s olejom nechajte rozvoňať rascu.
  2. Následne pridajte nakrájanú cibuľu, nastrúhaný zázvor a sušený mletý cesnak.
  3. Povarte približne 3 minúty.
  4. Pridajte paradajkové pyré a ostatné korenie okrem karí, premiešajte a nechajte restovať približne 3 minúty.
  5. Umytú a očistenú sliepku naporciujte, odstráňte kožu a pridajte kúsky mäsa do hrnca.
  6. Poduste približne 5 minút.
  7. Pridajte vodu, priklopte hrniec pokrievkou a duste až do doby, kým bude mäso mäkké.
  8. Následne prilejte do hrnca kokosové mlieko a karí.
  9. Za stáleho miešania duste približne 5 minút, kým omáčka nezhustne.
  10. Vmiešajte citrónovú šťavu a môžete pozrieť.

Sliepku na karí podávajte s ryžou či indickou chlebovou plackou naan posypanú čerstvým koriandrom.

Slepačie mäso na karí s ryžou
zdroj: pipingpotcurry.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.