Dusené srnčie s koreňovou zeleninou a paprikovým maslom

Dusené srnčie s koreňovou zeleninou a paprikovým maslom

Úžasný rustikálny guláš, ktorý je ideálny pre chladnejšie dni, pretože vás skvele zahreje. Je výdatný, lahodný a na svoje mu prídu aj tí, ktorí zverinu nemajú dvakrát v láske.

Čo budete potrebovať

Na paprikové maslo:

  • 110 g masla, izbové teploty
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a mleté ​​čierne korenie

Na guláš:

  • 700 g srnčieho mäsa vhodného na guláš, nakrájaného na 2,5 cm kúsky
  • ¼ šálky olivového oleja
  • 1 mrkva, nakrájaná na plátky
  • 1 žltá cibuľa, nakrájaná
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 lyžica tamari
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • ½ šálky vody
  • 1 lyžica sušeného rozmarínu
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 3 sušené bobule borievky
  • 600 g zeleru, olúpaného a nakrájaného na kocky
  • 2 lyžice masla
  • soľ a mleté ​​čierne korenie

Postup

  • V miske dôkladne premiešajte maslo a papriku.
  • Podľa chuti osoľte a okoreňte.
  • Odložte na neskôr.
  • Polovicu olivového oleja rozohrejte vo veľkej liatinovej panvici so silným dnom na stredne vysokom plameni.
  • Mäso opekajte po dávkach, kým nebude dobre opečené.
  • Bohato dochuťte soľou a korením.
  • Keď je posledná várka mäsa dozlatista opečená, vyberte z panvice a dajte bokom na neskôr.
  • Do panvice pridajte mrkvu, cibuľu a cesnak a zvyšný olej.
  • Restujte minútu alebo dve.
  • Mäso vložte späť do panvice spolu s tamari, smotanou na šľahanie, vodou a korením.
  • Priveďte do varu.
  • Priklopte pokrievkou, znížte plameň a nechajte 1,5 hodiny variť.
  • Raz za čas premiešajte.
  • Zeler orestujte na masle v samostatnej panvici dozlatista.
  • Keď zostáva približne 15–20 minút doby varenia, pridajte k dusenému mäsu zeler.
  • Dusené mäso podávajte s paprikovým maslom.
Srnčí guláš so zeleninou na tanieri.
www.dietdoctor.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.