Dusené štvrtky z kurčaťa na mrkve

Dusené štvrtky z kurčaťa na mrkve

Dusenie patrí k najzdravšiemu spôsobu prípravy mäsa. Kuracie mäso navyše nie je potrebné dusiť príliš dlho, aby bolo mäkké. Zdravý a chutný pokrm je tak skoro hotový!

Ingrediencie:

  • 4 kuracie štvrtky
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 šálky horúcej vody
  • 1 cibuľa
  • 3 mrkvy
  • 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
  • 1 PL mletého cibuľového prášku
  • 2 PL kečupu
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Umyté kuracie štvrťky vložte do misky, osoľte, okoreňte a posypte sušeným cesnakom a cibuľou.
  2. Následne misku nechajte približne 2 hodiny odležať v chladničke, aby sa korenie do mäsa lepšie zapracovalo.
  3. Na panvici si zahrejte štvrtinu oleja a zľahka na ňom zo všetkých strán kuracie štvrťky orestujte.
  4. Potom mäso vyberte a vložte do panvice na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu.
  5. Duste niekoľko minút a potom pridajte do panvice zvyšok oleja a kečup.
  6. Dôkladne premiešajte a vložte späť do panvice aj kuracie mäso.
  7. Prilejte dve šálky horúcej vody, priklopte pokrievkou.
  8. Za občasného miešania duste približne po dobu 45 minút.

Dusené kuracie kúsky servírujte najlepšie s ryžou.

Hotový pokrm z kuracieho mäsa duseného s mrkvou
zdroj: iheartrecipes.com

Ako dopadlo testovanie kontaktných grilov ? Ako obstáli zistíte v samostatnom článku.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.