Dusenie patrí k najzdravšiemu spôsobu prípravy mäsa. Kuracie mäso navyše nie je potrebné dusiť príliš dlho, aby bolo mäkké. Zdravý a chutný pokrm je tak skoro hotový!
Ingrediencie:
- 4 kuracie štvrtky
- 1/4 šálky olivového oleja
- 2 šálky horúcej vody
- 1 cibuľa
- 3 mrkvy
- 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
- 1 PL mletého cibuľového prášku
- 2 PL kečupu
- soľ, korenie
Postup:
- Umyté kuracie štvrťky vložte do misky, osoľte, okoreňte a posypte sušeným cesnakom a cibuľou.
- Následne misku nechajte približne 2 hodiny odležať v chladničke, aby sa korenie do mäsa lepšie zapracovalo.
- Na panvici si zahrejte štvrtinu oleja a zľahka na ňom zo všetkých strán kuracie štvrťky orestujte.
- Potom mäso vyberte a vložte do panvice na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu.
- Duste niekoľko minút a potom pridajte do panvice zvyšok oleja a kečup.
- Dôkladne premiešajte a vložte späť do panvice aj kuracie mäso.
- Prilejte dve šálky horúcej vody, priklopte pokrievkou.
- Za občasného miešania duste približne po dobu 45 minút.
Dusené kuracie kúsky servírujte najlepšie s ryžou.
Ako dopadlo testovanie kontaktných grilov ? Ako obstáli zistíte v samostatnom článku.