Dusené teľacie líčka na smotane

Dusené teľacie líčka na smotane

Nemusíte vždy používať víno, výrazná chuť tohto mäsa sa skvele snúbi aj s jemnou chuťou smotany.

Ingrediencie

  • 800 g hovädzích (teľacích) líčok
  • 375 ml smotany na šľahanie
  • 375 ml hovädzieho vývaru
  • 250 g zeleru
  • 250 g lesných húb či šampiňónov
  • 2 šalotky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • tymian
  • soľ, korenie
  • pažítka či petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej, v ktorom orestujte nadrobno nakrájanú šalotku.
  2. Pridajte na kúsky nakrájané hovädzie líčka, osoľte, okoreňte a opäť niekoľko minút z oboch strán restujte.
  3. Následne pridajte huby, prelisovaný cesnak, tymian a všetko duste približne 2 minúty.
  4. Prilejte hovädzí vývar, priveďte ho do varu, priklopte pokrievkou a varte zhruba hodinu, kým hovädzie mäso nebude úplne mäkké.
  5. Prilejte smotanu a miešajte, kým omáčka nezhustne, av prípade potreby dokoreňte.
  6. Podávajte posypané nasekanou čerstvou pažítkou či petržlenovou vňaťou.

Ako prílohu k tomuto pokrmu servírujte šťouchané zemiaky či ryžu.

Dusené hovädzie kúsky s hubami v smotanovej omáčke
zdroj: vikalinka.com

Na prípravu hovädzieho mäso sa vám môže hodiť pomocník vo forme hrnca na pomalé varenie. Pokiaľ jeho nákup zvažujete, navštívte porovnávací test pomalých hrncov , kde sa dozviete viac informácií o tom, ako vybrať ten správny.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.