Zelenina nemusí byť nudná! Skúste tento recept na restovanú kapustu so slaninou ako zdravú a chutnú prílohu k lososu.
Čo budeme potrebovať
- 15 g masla
- 2 malé červené cibule (nakrájané na plátky)
- 4 plátky slaniny (nakrájané na tenké plátky)
- Olivový olej
- 4 x 170 g steaky z lososa
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Malý kel kučeravý (nakrájaný nahrubo)
Na dresing
- 2 lyžice horčice
- Šťava ½ citróna
- Lyžička nasekanej petržlenovej vňate
- Lyžica bieleho vínneho octu
Postup
- Vo veľkej panvici si rozohrejeme maslo, pridáme cibuľu a päť minút zľahka opekáme
- Každú stranu lososa potrieme olivovým olejom
- Rozpálime nepriľnavú panvicu, po rozohriatí pridáme lososa a necháme na panvici opiecť
- V polovici pečenia ho obrátime
- Nakrájanú kapustu pridáme k slanine a cibuli a premiešame
- Panvicu zakryjeme pokrievkou a za občasného miešania pokračujeme vo varení po dobu 10 minút
- To zaistí, že kapusta absorbuje maslo a udrží vlhkosť
- Všetky ingrediencie na zálievku zmiešame, aby sa dôkladne spojili
- Šalát z kel kučeravý dochutíme a potom ho podávame vo veľkej miske a navrch položíme lososa, ktorého pokvapkáme dresingom.
V chladnom období nie je nič lepšie ako horúca polievka plná kvalitných ingrediencií a surovín. Neváhajte sa pustiť do týchto receptov na diétne polievky , ktoré nezaťažia váš rozpočet, ale ani peňaženku!